Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и "Ку-Ку бенд" отново подават ръка на българския ансамбъл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 05.04.2022
1554
Поредна подкрепа от Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Ку-Ку Бенд за българската художествена гимнастика! За пореден път Евгени Димитров - Маестрото прави аранжимент на песен и музика за ансамбъл жени. Този път, това се случва след изричното желание на Весела Димитрова. Талантливият музикант е направил музиката на ленти и топки “Лале ли си, зюмбюл ли си". Песента е в изпълнение на Невена Цонева. Ето какво написаха от родната ни федерация по този повод: 

"Поради изискванията в новия правилник, музиката на съчетанията трябва да има две контрастни като динамика части. Финалната част Евгени Димитров-Маестрото и Ку-Ку Бенд са постигнали невероятна динамика, която те оставя без дъх!

Цялата музика е много силно въздействаща и в синхрон с фантастичната композиция е истински шедьовър. Съчетанието е много трудно, много рисково и тепърва ще се изработва. Всичко специалисти, обаче са категорични, че когато се изиграе без грешка и с такъв въздействащ емоционално музикален съпровод, наистина ще е бъде истински спектакъл.

Песента "Лале ли си, зюмбюл ли си?“ е емблематична за цяла България, но най-вече за добруджанския край. След Освобождението в Добруджа се преселват големи групи хора от района на Тракия и Стара планина. Това води до сливането на елементи от различни области, което обогатява и изпъстря фолклора на района.

Слави Трифонов и неговият екип нееднократно са помагали на националния ни отбор. Незабравимо ще остане съчетанието с топки, поставено от Илиана Раева 2012 година, с аранжимента на Маестрото на “Лунната соната" с кавал и вокал, което до днес се дава за пример на съдийски международни семинари за най-артистична и музикална композиция.

Весела Димитрова също се довери на Евгени Димитров -Маестрото и вярваме, че съвсем скоро тази вълшебна композиция ще завладее света на художествената гимнастика. Слави Трифонов многократно е подкрепял “златните момичета" и тази година отново го прави. Тази седмица, на 8-ми април стартира Световната купа в София, в зала “Арена Армеец", където нашите момичета ще покажат новите си композиции.

“Лале ли си, зюмбюл ли си" ще е едно от тези съчетания, което за първи път ще участва на състезание в изпълнение на новия ни отбор!

Желаем успех на всички български гимнастички!

Елате да ги подкрепите!

Те заслужават!"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).