Тодор Стойков със спортен "Икар" за дълголетие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:18 / 11.12.2009
552
Капитанът на националния отбор и шампиона „ЛУКойл Академик“ Тодор Стойков получи спортен "Икар" за шампионско дълголетие. Варненецът е общо шест пъти шампион на България с екипа на "студентите“. Той получи приза пред погледа на министъра на спорта Свилен Нейков, кмета на София Йорданка Фандъкова, председателя на БОК Стефка Костадинова, именитите борци Боян Радев и Александър Томов и много други спортни деятели.

"Когато си в отборен спорт и получаваш индивидуална награда, тогава признанието за теб е още по-голямо. Така че тази награда е много голямо признание. Помня само хубавите неща в моята кариера. Имал съм честта да играя за националния отбор, да бъда близо 10 години в националния, това е едно признание за мен. Когато започнах да играя баскетбол, не съм и мечтал да постигна това - играх на две европейски първенства. Мисля, че до момента съм дал максимум за националния отбор и затова прецених, че е хубаво да кажа стоп, точно тогава, когато се чувствам най-добре и най-щастлив от изиграните мачове в националния отбор. Тази награда е една от най-добрите, които съм получавал. Все пак в нашия спорт такива награди не се раздават всеки ден или всяка година за дълголетие“, призна Стойков.

Той окачестви 2009 г. като най-хубавата за него в професионален и личен план. „Хубави моменти - шампионска титла, класиране на европейско първенство, участие, сватба. Доволен и щастлив съм и си пожелавам през следващата година да има още по-хубави моменти“, завърши Тошко.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).