Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Победител от Hell's Kitchen закова Путин
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 11.05.2022Коментари (0)1091
©
"Искам да участвам в новия сезон на "Хелс Китчън" и да покажа какво мога както аз, така и украинците. Искам да спечеля формата и знам какво ще направя с наградата - ще я изпратя в Украйна като помощ за нашата армия и народа ни."

Това сподели пред "България Днес" Дариа Гросицкая. 36-годишната топкулинарка спечели втория сезон на "Кухнята на ада" в Украйна през 2012-а, а десет години по-късно медията ни я открива в "София Тех Парк", където всеки петък посещава уроци по български език заедно с други украинки, някои от които бежанки от войната в родината им, а други пристигнали, преди да паднат първите бомби.

Урокът се води от красавица №1 в света за 2020 г. Емилия Иванова. Носителката на титлата "Лейди Юнивърс" е родена и израснала през детските си години в Украйна, а на 6 години пристига в България.

"Ще опитам да впечатля журито с традиционни украински ястия, защото съм украинка. Това ще бъдат галушки, мързеливи вареники, борш - ястия, повечето от които които нямат превод на български или не са толкова добре познати. Но все неща, които си заслужава да опитате", казва Гросицкая.

И продължава: "Искам да помогна на моите сънародници да отстоят своята свобода и независимост. Ако имах толкова пари, и сега веднага щях да ги изпратя. Това е дълг към родината", категорична е пред вестника Гросицкая.

Топкулинарката е категорична, че Владимир Путин заслужава най-суровите наказания и предрича бъдеще за руския президент, подобно на това на Хитлер в бункера.

"Путин е заобиколен от много хора, които го поддържат. И е много важно, когато той си отиде, тази пирамида от хора да рухне, за да няма никой, който да го наследи и да продължи неговия режим. Вярвам, че това ще се случи. Путин обеща коридор за изтегляне от "Азовстал". Но подобно нещо той много пъти обещаваше и преди. И въпреки обещанията по цивилни беше стреляно. Нещо, което е върхът на зверствата", споделя още Дариа.

Тя е родом от Харков. След като печели "Хелс Китчън" в родината си и работи последователно в най-големите и луксозни ресторанти в Киев, Дариа пристига у нас. Живее на квартира, а в родното й място остава да живее възрастната й майка, с която се чува всеки ден по телефона.

Когато печели втория сезон на кулинарното риалити в Украйна, Дариа изумява журито не с местни, а с еропейски ястия, най-често от италианската кухня - карпачо, пица и други подобни. Гросицкая похарчи печалбите си за закупуване на апартамент в столицата. Само година след триумфа в шоуто Дариа беше включена в списъка на най-добрите готвачи в Украйна според изданието "Фокус".

"Когато гледах първия сезон, се представях на всяко състезание от проекта. Фантазирах и си представях в детайли момента, в който ставам победител. И така мечтите ми се сбъднаха. Затова искам да кажа на всички, че трябва да вярвате в себе си и да правите каквото искате. Не слушайте никого и вървете напред към победата", споделя Дариа, след като печели формата и получава чек за 500 000 украински гривни. Или малко над 30 000 лева.

У нас Гросицкая е впечатлена от примамлива оферта - да бъде кулинарен директор на международна компания за органични подправки и билки. Дариа приема и заживява в България, където все още не е срещнала любовта и не е омъжена. Основател на компанията е Ирина Гаврилова. Тя също е украинка, майка е на две деца и участва в урока по български език редом до Дариа и останалите украинки. Тя се опитва също да помогне на своите сънародници в справянето с последиците от войната, като първият етап е именно организираният урок по български език.

"След това ще има група и за психологическа помощ. В нея психоложка, която идва от Украйна, ще помага на дамите да поискат да се интегрират в обществото и да успеят да помогнат на себе си и обществото", споделя пред "България Днес" в междучасието на двата урока Ирина, която е живяла в редица страни в много континенти по света - от Перу, през САЩ до Южна Корея. Така нищо чудно, че чувството и желанието за взаимопомощ са заложени както в Ирина, така и при Дариа.



Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: