Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Близо 2000 човека бягаха тази събота благотворително във Варна
Автор: Пламена Николова 17:53 / 30.05.2022Коментари (0)416
За всеки финиширал участник, организаторите даряват по 5 лв. за новия терапевтичен и образователен комплекс на фондация Карин дом. 

Тази събота във Варна се проведе едно от най-мащабните спортни събития, организирано с благотворителна цел, в което всеки варненец и гост на града можеше да вземе участие, подкрепяйки каузата, без значение колко физически подготвен и на каква възраст е, а именно Dentaprime RUNCITY`22. 

Dentaprime RUNCITY`22, организирано съвместно с iRun, e благотворително бягане в няколко дисциплини – 400м и 2км – за деца и 5км и 10км за възрастни, като за всеки финиширал участник, организаторите даряват по 5 лв. за различна кауза от 2018-та година насам (с кратка пауза подари пандемичната обстановка). Тази година това е новият терапевтичен и образователен комплекс на фондация Карин дом. Бягането е напълно безплатно, без състезателен характер и със страхотни награди, разиграни в томбола сред участниците, за да се стимулират възможно най-много хора да вземат участие в него. 

Така и се случи. Въпреки обявения за 10:00ч. старт на бягането, още в 9:00ч. входът на морската градина бе, буквално, препълнен от хора, припознали обявената кауза като своя, любители на здравословния начин на живот, фенове на спорта, професионални бегачи, майки с бебешки колички, цели семейства с деца, някои от които дошли да бягат с домашните си любимци, училищни класове със своите класни ръководители, хора със специални нужди, десетки спортни клубове от Варна и региона, ентусиасти, решили да бягат за пръв път в живота си и още толкова, дошли за подкрепа на участниците и като публика. Близо 3000 човека... 3000 човека – в името на каузата, в името на спорта, в името на примера за децата, в името на по-добрия за всички начин на живот. 

Общо 1827 бегачи взеха участие в Dentaprime RUNCITY`22, от които 1352 възрастни и 475 деца, като сред тях и не малко такива, които все още не могат да ходят самостоятелно и "тичаха“ с подкрепата на родител. По време на спринта, на сцената изобилстваше от съпътстващи събитието спортни инициативи, в които публика, придружители и вече финиширали участници взеха участие – йога, функционални и кондиционни тренировки, зумба, steel combat и strong, а стена за катерене и скаутски дейности бяха предвидени за малчуганите. Това превърна денят в своеобразен спортен празник, излизащ далеч от клишето на "поредното бягане“. 

Равносметката - 1613 човека успяха да финишират и благодарение на тях за тазгодишната кауза в подкрепа на новия терапевтичен комплекс към фондация Карин дом, организаторите ще дарят сумата от 8065лв. Първи при децата на 400м станаха Боян Герасимов и Мартина Петрова с време под 2 минути, а на 2км –  Ивена Радичкова и Велин Кабаджов за времето от 8 минути. При "голямото“ бягане, първи при дамите на 5км и 10км станаха съответно Татьяна Ненова (21:07мин) и Билсерин Сюлейман (39:04мин.), а при мъжете Исмаил Ссенанджи (15:22мин) и Владислав Михайлов (34:19мин). Традиционното награждаване на призьорите от всички дисциплини бе последвано от томбола за всички участници, от която най-големите късметлии си тръгнаха с велосипеди, фамилно посещение на Disneyland, Париж и едноседмични почивки в Анталия и на о-в Мавриций.

За финал, от сцената, г-н Александър Крингс - директор корпоративни комуникации на стоматологични клиники Дентапрайм, обяви, че мотивирани от големия интерес и оказаната огромна подкрепа от страна на всички участници, доброволци, спонсори и партньори, взели участие в Dentaprime RUNCITY`22 в името на каузата, организаторите не просто ще продължат традицията, а ще я надградят и доразвият като още по-мащабен проект.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: