Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Варненцът Дениел Нанков с голямо постижение, продължава в Йейлския университет
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 15.06.2022Коментари (0)597
Най-бързият българин на малък басейн, диамантът в огърлицата от таланти на плувния шампион на България ПСК "Черно море" – Дениел Нанков, става част от Йейл юнивърсити. Ултрабързият плувец разкри супер новината ексклузивно за клубния сайт www.swimming.bg.

Плувецът с ангелска визия и великанска доза талант, лауреат на фондация "Димитър Бербатов", завърши тази година с отличие Математическата гимназия във Варна. И оттук нататък ще трябва да действа с извънземна скорост не само в плуването, а и на житейската арена. През лятото му предстои участие на шампионат на планетата по плуване с националния отбор на България, европейско първенство и полет до Щатите, за да стартира обучението си.

Дени, както го наричат приятелите, ще прекрачи прага на Yale University - Алма матер на петима американски президенти, през 2023 г., защото преди това го очаква още едно предизвикателство.

"Гордея се, че завърших МГ "Петър Берон" във Варна, едно от най-елитните средни училища в България. В момента със семейството ми се подготвяме да отпътуваме за Америка. Заедно с моите родители решихме да продължа своето образование там. Безкрайно съм щастлив, приет съм в "Йейл юнивърсити!" На практика ще стартирам обучението си през 2023 г. Преди това ще се готвя за изключително високото академично ниво в друго училище. Тепърва ще избирам специалност – колебая се между финанси, икономика и инженерна наука", издаде шампионът на ПСК "Черно море".

В Америка възпитаникът на главния треньор на ПСК "Черно море" Никола Петров ще практикува плуване в университета. "Спортната система в Щатите е много добре организирана и най-вероятно там ще тренирам и ще се развивам. Предстоят ми 4 години обучение", сподели Дени.

След 2 седмици варненецът заминава за световното първенство по плуване за мъже и жени в Будапеща с националния отбор на България.

"След това ще проведем подготовка за европейското в Рим. На световното през юли ще плувам 100 м кроул и в щафети. На европейското, което започва на 18 август, по всяка вероятност ще се състезавам на 50 и 100 м кроул. Ще се готвя във Варна с моя треньор Никола Петров. Така е най-добре, защото той познава в детайли физическата ми подготовка", коментира плувецът.

На двата големи форума целта на Нанков е да подобри личните си времена.

През ноември миналата година той постави нов национален рекорд в кралската дисциплина 100 м свободен стил. На държавното на малък басейн в Бургас състезателят на ПСК "Черно море" закова хронометрите на 48,17 сек. и подобри собственото си върхово постижение от 48,36 сек.

В Yale University Дениел Нанков ще има щастието да бъде обучаван и от преподаватели Нобелови лауреати, както и да трупа знания във втората по големина академична библиотека на планетата, която разполага с над 12,5 милиона тома литература.

След дипломирането си Дени ще се нареди до най-изтъкнатите студенти на световноизвестния университет, сред които Джордж Буш, Бил и Хилъри Клинтън, Джон Кери, редица носители на "Пулицър", нобелови лауреати, писатели, изобретатели и носители на оскари – Пол Нюмън, Мерил Стрийп и Джоди Фостър.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
"Комодор"-Варна: Показахме, че сме готови да влезем в първата четворка
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: