Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Синът на Стефан Данаилов стана лекар
Автор: Екип Varna24.bg 11:32 / 30.06.2022Коментари (0)1526
© BGdnes
Синът на Стефан Данаилов – Владимир, започва да работи като общопрактикуващ лекар от 1 юли. Наследникът на Ламбо е завършил основното си образование по медицина, което му дава право да отвори свой кабинет. Владимир ще направи това, като ще дели кабинета си със свой колега. Междувременно ще продължи обучението си, този път като специализация. Областта, в която Данаилов-младши е решил да се развива, е нефрология - дял от медицината, занимаващ се с бъбреците. 

"Очаквам с нетърпение първия си трудов ден. В началото ще съм общопрактикуващ лекар, макар че съм се насочил към нефрологията. Притеснен съм, но и радостен, че вече ще мога сам да поставям диагнози и да лекувам пациентите си. Татко щеше да е много горд с мен, защото винаги е мечтал в нашия род да има д-р Данаилов", каза Влади, който доскоро беше в България. Той си дойде у нас, за да види проекта за паметник на баща си, припомня "България днес".

"Не съм много наясно дали се успея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на баща ми, затова реших да свърша тази работи през двете седмици, в които съм тук да видя майка ми и да се запозная с документите за паметника. Той е много хубав и се радвам, че хората са съгласни да го има", каза още Владимир.

Колкото до това дали ще се върне за постоянно в България, когато завърши докторантурата си, синът на Данаилов е категоричен: "На този етап не виждам как ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 долара за обучението си. Нормално е в Щатите да имаш кредит за образование, а след това като започнеш работа, да го изплащаш. Ако се прибера тук в България и работя като лекар, няма как да върна парите по заема. Иначе докато учиш медицина, нямаш време в Щатите и да работиш, това паралелно не се случва", категоричен е синът на Ламбо.

Докато бе у нас, 35-годишният син на Мастера се срещна и с дъщерята на племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова - Стефания, както и с Кати, внучка на сестрата на Ламбо - Росица. "Много приятни срещи бяха и за мен с двете момичета. Все пак сме една кръв", засмя се Данаилов. Той допълни още и че няма ден, в който да не му липсва покойният му баща Стефан Данаилов. "Имам особено отношение към смъртта, примирявам се с нея, но в същото време няма как да не ти е тъжно за близки и любими хора, когато си отидат. А баща ми беше велик човек, не само за мен и майка ми, а и за хората", казва Влади Данаилов.

Само преди ден пък приключи третото събитие - "Ламбо сафари" - посещение на знакови за актьора места. То отново започна от Народния театър и бе водено от племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова. Събитието е част от всички чествания за рождения ден на актьора, който, ако беше жив, на 9 декември щеше да навърши 80 години. Очаква се театър на негово име, филм, песен, книга и голям спектакъл от неговите осем випуска ученици.



Още по темата: общо новини по темата: 6915
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: