Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Трансджендърът Емили е водачът, шпорил с над 100 км/ч на магистрала с тротинетка
Автор: Екип Varna24.bg 19:53 / 12.07.2022Коментари (4)7941
© Star Reporters
Емили с гаджето си Тихомир, който също се опредеяа като трансджендър
50 лв глоба може да отнесе водачът на тротинетката, който беше сниман да се движи по магистрала "Хемус" със скорост над 100 километра в час. Това е предвидено в Закона за движение по пътищата, съобщиха за БНТ от Пътна полиция.

Оттам обаче се въздържаха от коментар дали е установен водачът. Екип на БНТ обаче успя да се свърже с него - оказа се Емили Йорданова, популярна като трансмомиче, което активно се бори за правата на ЛГБТИ хората в България. Оказва се, че Емили защитава и друга кауза - за повече права на хората, които ползват електрически тротинетки.

Тя обясни, че не е направила нещо лошо и че има кауза, свързана с електрическите тротинетки. Иска да се създаде закон за по-мощните тротинетки, които вдигат над 50 км/ч, те да могат да се движат в основната пътна мрежа и да е задължително да се носят предпазни средства. Законът в момента обаче е ясен - водачите на тротинетки не трябва да се движат по магистралите и да се движат с висока скорост.

След като я потърсихме, Емили веднага потвърди, че е главният герой във видеото, което стана изключително популярно във Фейсбук. Заяви, че не се крие и че не е направила нещо лошо.

"Aз карам внимателно, спазвам нужната дистанция от автомобилите и изпреварвам винаги в лява лента, както е по закон! Никога не се шмугам между колите, както го правят някои мотористи или пияни и дрогирани шофьори! Трябва да се измисли закон за регистрация на мощните електрически тротинетки като МПС!"

Законът за движение по пътищата в момента гласи - забранено е водачите на тротинетки да се движат по пътища, на които максимално разрешената скорост е над 50 км/ч. Самите те нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км в час.

"По принцип Пътна полиция работи по установяването на множество нарушители към настоящия момент. Дали точно този или десетки други като него са установени към момента, ще се въздържа от коментар. 50 лв е предвидената глоба по отношение на нарушенията, които водачите на индивидуални електрически превозни средства биха допуснали", обясни Мария Ботева - "Пътна полиция", ГДНП.

С карането на тротинетка по магистрала, Емили обясни, че се застъпва за нови законови правила, които да позволят на по-мощните тротинетки да се движат в основната пътна мрежа. Настоява и за задължително носене на каска, очила, каколенти, светоотразителна жилетка.

"Това е изключително неразумен начин за демонстриране на дадено желание за промяна на закона. Никой не се е свързал с нас като организация, защитаваща този транспорт, никой не се е свързал с нас с предложения, които можем да представим към институциите", заяви Владислав Стоицов - Българска асоциация за електромобилност.

Това е един особен риск, който не се осъзнава или ако се осъзнава и се прави въпреки всичко, означава, че е някой, който грубо е решил да погазва законите или търси нещо друго, категорична е Мария Ботева от "Пътна полиция", ГДНП.

"Но така подлага на изпитание не само себе си, собственото си здраве, а и живота и здравето на всички онези, които могат да попаднат в една такава ситуация заедно с него", допълва Ботева.

На този фон интересът към електрическите тротинетки е голям, а тенденцията е че голям процент от водачите им са с шофьорски книжки.

"Важно хората да имат култура на шофиране, независимо какъв начин на транспорт използват. Ние всяка година провеждаме анкета между членовете и също така цялата общност, която използва електрически тротинетки и сме щастливи, че над 90% от хората, които използват електрически тротинетки в България са всъщност хора с шофьорски книжки, които са слезли от колата си и се движат с електрически тротинетки в града, за да могат да избегнат задръстванията, за да могат да стигнат по-бързо и също по-евтино от точка А до точка Б".

А статистиката на Пътна полиция показва, че за първите шест месеца на годината са санкционирани над 150 водачи на така наречените индивидуални електрически превозни средства.




Още по темата: общо новини по темата: 3610
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/602 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едното преди е било мъж, а другото жена - прозират! Искрено се надявам да нямат поколение. Може би ще обидя някого, но такива хора трябва превантивно да бъдат стерилизирани.
0
 
 
Дано да кара така по-често, а да не е само ПР изцепка, колкото да си види мутрата по телевизията.
+2
 
 
Поредният скапан, неграмотен индивид, който не проумява, че законите трябва да се спазват! Има начини да се променят!!! 100 км. на тази лагерна количка, една дупка или рязко спиране на колата отпред и....донор за органи!!! Тези тротинетки са средство за самоубийство!!! Скоро ще има и резултати...за жалост!!!
0
 
 
Стига сте ни навирали извратеняшките си изцепки !Това ли е най-важното за държавата в момента?На коя планета живеете?Никой не се интересува от каузите ви,пък и има ли по-безсмислена от тази?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: