Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Холандци с апел за подкрепа на Украйна в маратона Галата - Варна
Автор: Пламена Николова 17:39 / 21.07.2022Коментари (1)537
©
Благотворителна инициатива "Плуване с кауза за Украйна" организира фондацията "Дордрехт – Варна" в навечерието на 82-рото издание на плувния маратон Галата – Варна. Идеята е всеки, който желае, на 7 август да плува благотворително в помощ на страдащите от войната жители на Харков или да дари средства за каузата. И Дордрехт, и Харков са побратимени с Варна градове. 

Организаторите на инициативата информират, че тази подкрепа може да бъде да изразена по 3 различни начина – като участват в плувния маратон; като спонсорират плувец, който е съгласен да се състезава в помощ за Украйна, или да преведат средства, без да обвързват дарението с маратона - чрез сайта https://whydonate.nl/fundraising/swimming-for-ukraine-kharkiv, където трябва да използват бутона Donate.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да изпратят имейл на info@dordrechtvarna.nl или mdonkova@varna.bg (Мирела Донкова – главен експерт в отдел "Протокол и международно сътрудничество“ в Община Варна). Събраните средства в рамките на кампанията ще бъдат използвани за оказване на хуманитарна помощ - осигуряване на м
©
едицински консумативи, за хората от Харков.

Парите, дарени от варненци, ще бъдат добавени към вече събраните средства по време на събитието "Плуване с кауза за Украйна" в побратимения на Варна град Дордрехт, проведено на 4-ти юли. В състезанието в Страната на лалетата участваха 33 плувци. Те успяха да съберат 3 882,88 €, а Община Дордрехт добави още 1 117,12 €. Така крайната събрана сума в Дордрехт  към момента възлиза общо на 5 000 €. По време на спортното събитие в Холандия бе обявена награда за плувец, преплувал най-много 25-метрови пътеки за 30 минути. Спечели я 18-годишният Нейтън Янсен. Нейтън, който успя да преплува 2375 метра (почти 2,4 км) за 30 минути,  ще участва в маратона Галата – Варна. И заедно с 21-годишната си сестра Изабел Янсен той ще плува за Украйна във Варна на 7 август. Други двама техни сънародници ще се присъединят към плувен маратон 1000 х 1000, който ще се проведе за шести пореден път на Южния плаж във Варна на 6 август.

В рамките на 82-рото издание на маратона Галата – Варна най-бързите мъж и жена от Варна ще спечелят билет за Дордрехт, както и възможност за участие в изданието на Swim to Fight Cancer Dordrecht през 2023 г. , по 2500-метров маршрут през центъра на града.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До къде стигнахме, плувците да поддържат нациският режим в Украйна. В момента тази държава е едно буре без дъно, където всичко което влиза изтича безвъзвратно, като частично се прибира от зеленият изрод и кликата му. Само по това как продава оръжия, получени от САЩ на Русия на смешни цени, като старо желязо можете да си правите заключения каква кауза поддържате! По-добре тези пари да отидат за социални помощи, училища, университети и т.н.!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: