Пламена Миткова е световна шампионка, Саръбоюков със сребрo

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:01 / 06.08.2022
595
Пловдивчанката Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика до 20 години в Кали (Колумбия). Състезателката на Локомотив (Пловдив), чийто треньор е Ивайло Русенов, се окичи със златния медал, след като скочи 6.66 метра при третия си опит.

Така тя записа своя най-добър резултат в кариерата си до момента. Предишното най-добро постижение на българката бе 6.58 метра. Среброто остана за представителката на домакините Наталия Линарес, a италианката Марта Амуин Амани грабна бронзовото отличие. 

Това е първа титла за България от Световно първенство за младежи и девойки през 2018 година, когато Александра Начева стана шампионка на троен скок.

Божидар Саръбоюков спечели среброто в скока на височина. Българинът, който е балкански шампион в дисциплината, записа 2.10 метра в третия си опит. Също със сребро се окичи Браян Раатс от Република Южна Африка, с когото Саръбоюков подели второто място. Шампион стана Брандън Потингер (Ямайка) с 2.14 м. 

Европейският шампион на троен скок за юноши под 18 години Лъчезар Вълчев се класира десети.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).