Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Иво Танев разкри дълго премълчавана от него истина
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 08.08.2022Коментари (0)922
©
Иво Танев не е взел и стотинка от култовия си хит от края на 90-те "Ако имаш сто марки, стигат ти за цяла нощ“. Това разкрива самият той в биографичната си книга "Урок за мъже“. Тези дни шоуменът за пореден път бе грозно провокиран и затова си позволи да публикува в профила си във Фейсбук тази дълго премълчавана от него истина за прословутите 100 марки.

За теб

"След албума с арии и канцонети издадох албума "Да дойдеш, сине“, който включваше само мои авторски песни, и смея да твърдя, че поне шест от тях бяха изключително хубави. Но за съжаление нямах късмета да стигнат до масовия слушател и да станат любими на мнозина. Може би не избрах правилния продуцент и издател, а може така да е било писано. Но така си останаха. Само една от тях "За теб“ стана шлагер в изпълнение на Веселин Маринов. Той много я хареса и аз му я подарих, но я изпя под името "Колко много те обичам“. Радвам се, че песента постоянно присъства в репертоара му“, разказва Иво.

Куцо магаре

В един разговор бащата на Графа – Кирил Ампов, на шега му подхвърлил, че ако вместо оперен албум направи попфолк, ще стане хит. Танев обаче отказал, тъй като нямал нито техниката, нито орнаментиката, при което фронтменът на "Спешен случай“ отсякъл, че това няма никакво значение и допълнил – дори куцо магаре да го изпее, пак ще има успех. "Бате Кирчо чрез АРА аудио-видео намери песен, авторите на която бяха много интелигентни момчета, наричайки себе си Братя Кулинови, които били абсолютен хит в бранша, но аз дори не бях чувал за тях. Те също бяха решили да експериментират, като правеха текстове и песни, които звучаха като вицове, осмиващи елементарните потребности на голяма част от народа.

Хареса ми тяхната провокативност и заигравка с думите, но си позволих да махна и променя няколко неща от текста, които ми идваха в повече. По това време изнесеният ми и чист оперен глас звучеше странно в този стил. Положих усилия в тази песен да звуча малко по-грубо, чепато и дори хамалски според моите представи, за да се впиша в стилистиката. Много се забавлявахме в студиото, докато записвахме. За автентично звучене бате Кирчо ми отвори една биричка и отпивах от нея, докато записвам. Дръпнах няколко пъти от цигара, въпреки че въобще не пушех. Като чух записа, трудно познах, че аз пея. За мен всичко беше на шега и не залагах нищо на тази песен. Кирил Ампов я даде в АРА аудио-видео и те я превърнаха в хит“, продължава Иво Танев.

Парцали

След записа пътувал по работа в чужбина и на 1 февруари 1998 г. се прибрал и с жена му отишли на пазара Ситняково. "Още с влизането безпогрешно разпознах песента 100 марки, която бях записал месец преди това. Буквално застинах. Бавно приближих до масата, на която се продаваха касети с музика. Нямаше грешка. От тонколоните звучеше моят преправен глас! Малко плахо попитах продавача коя е тази песен. А той с известна доза презрение ме попита: "Как може да не знаеш бе, брато? Това е 100 марки. Най-новият хит на пазара!“. Аз мигах на парцали. После му зададох въпроса, който го накара да погледне на мен с още по-голямо пренебрежение. "А кой я пее?“ Как кой я пее бе, Иво Танев я пее!“, с професионална компетентност и възхищение ми отговори той.

Дори долових в отговора му и лека нотка превъзходство, че видиш ли, той е наясно с изпълнителя и едва ли не си пие ракията с него… Поисках му касетата, за да я разгледам. Отгоре с големи букви пишеше 100 DM, а вътре под песен номер едно отново същото, както и моето име като изпълнител! Гледах и не вярвах нито на очите си, нито на ушите си. И сега ще си призная нещо! Не само че не съм спечелил и един лев от тази пасен, но дори си купих касетата! Но това си остава мой проблем. В живота си имам много пропуснати ползи и това е една от големите“, казва оперният певец, превърнал се в идол в чалгата.

Мазен чалгаджия

"За някои и до ден днешен съм "мазен чалгаджия“. Всъщност вината е само и единствено в мен. От АРА аудио-видео много държаха да работят с мен, но тъй като аз не отговарях с необходимия репертоар, започнах да водя всички големи концерти и музикални събития на компанията. Така се запознах с много прекрасни хора. Защото в този бранш има и такива. Реших да запиша още един албум, "Аладин“, който включваше доста шеговити и осмиващи глупостта песни, но хората ги взимаха за чиста монета. А на хубавите и смислени песни тогава не се обръщаше внимание. След две години една случка с "голяма попфолк звезда“ ми подейства като катализатор и всичко приключи. Но проблемът ми с гласа си оставаше и полагах огромни усилия да се справя с него, за да мога си върша работата. Постоянно обикалях по доктори и лечители. Опитвах какво ли не. Похарчил съм хиляди левове, но така и никой не успяваше да постави правилната диагноза и да даде съответното адекватно лечение“, пише още в книгата си Иво Танев.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: