Шампионско посрещане за пловдивчанката Пламена Миткова на летище "София"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:32 / 08.08.2022
444
Пловдивчанката Пламена Миткова спечели златото в скока на дължина на Световното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години в колумбийския град Кали. Тя грабна титлата с личен рекорд от 6.66 метра. Състезателката на Локомотив (Пловдив) и всичките ни участници на първенството на планетата стъпиха на родна земя днес. Припомняме, че Божидар Саръбоюков извоюва сребро в скока на височина. Ето какво заяви Миткова пред журналистите на летище "София":

“Това е най-отличното състезание, беше много яко. Макар и да нямаше толкова много подкрепа за мен и аплодисменти, събирах енергията и адреналина от другите участнички,  просто скачах без много да го мисля и то се случи. 

Помислих си, че 6.66 м може да ми донесе медал, но бях готова да отговоря и с по-силен резултат, ако ми поведе. Много е хубаво чувството да си направиш личен резултат на голямо състезание", заяви световната шампионка.

Тя беше посрещната на летище "София" от своите съотборници в Локомотив (Пловдив), които опънаха транспарант на клуба на летището, както и от своите родители.

"Емоциите са чудесни, това е най-хубавият медал, който съм печелил досега, надявам се занапред да има още много такива. Ако не беше завалял дъжд може би щях да си постигна поне личния резултат, но никой не може да каже какъв медал щях да взема, защото и другите конкуренти бяха много силни", сподели  Саръбоюков.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).