И статистиката показа, че Ивайло Чочев е най-добрият в Първа лига в момента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 12.08.2022
809
Халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе определен за най-добър футболист в efbet Лига за месец юли. 29-годишният национал спечели с минимална разлика от само една точка авторитетната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Ивайло Чочев натрупа InStat Index 260 и изпревари нападателя на Левски Уелтън, който остана на втора позиция с индекс на ИнСтат 259. Третото място зае Каули Оливейра от Лудогорец с индекс 256.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Ивайло Чочев за първи път печели класацията, за разлика от Каули Оливейра, който многократно е попадал в Топ 3. За първи път сред призьорите попада и Уелтън.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).