Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Карина Караньотова се размина на косъм от смъртта
Автор: Екип Varna24.bg 10:58 / 30.08.2022Коментари (1)1513
© Фейсбук
Карина Караньотова и най-близките й хора са преживели сериозно премеждие по време на излет в планината миналата седмица. Ето какво сподели тв водещата фейсбук за ужаса, през който е преминала:

В събота беше най-екстремният ден ви живота ми. По-голямо приключение не ми се беше случвало. Дори близката и позната Витоша може да се окаже пълен кошмар и за най-опитния планинар. Тааа, около 10:00 тръгнахме да изкачваме Черни връх по южния склон, като началото беше в Чуйпетлово. Приятел ми беше казал, че за около 4 часа би трябвало да го качим. Оказа се заблуда. В началото вървяхме по черен път, който се превърна в пътечка.

По едно време обаче стигнахме един мочур и пътеката започна да се губи. Продължихме с надеждата след мочура тя отново да се появи. Беше много топло и дори се смеехме как си носим якета и пуловери, все едно отиваме на Еверест. Въпреки че нямаше пътека не се отказвахме, газихме през хвойни до коляно, помагахме на Иво , защото на него растителността му стигаше до кръста. Казваме си, само да качим ето тази височинка и ще се ориентираме и ще открием пътеката, но това не се случваше пред нас се показваха още ридове и чукари. Започнахме да ходим по морените, защото хвойната ни измори много.

Вече бяхме ходили 5 часа. Започна да вали, извадихме дъждобраните и продължихме. Знаехме, че вече наближаваме върха, но все още не можехме да се ориентираме колко точно ни остава и къде точно се пада Черни връх. В този момент започна и гръмотевичната буря. Светкавиците вече бяха доста близко и падаха до нас на ливадата, гърмеше много силно и решихме, че е най-добре да се скрием под скала и да спрем.

Изключихме си телефоните, махнахме металните предмети и зачакахме гръмотевичната буря да отмине. Иво се страхуваше много. Обясних му , че сме на безопасно място и няма от какво да го е страх. Е, да обаче бурята не отминаваше, а вече беше 18:00 ч. Започна да вали по-силно. Решихме все пак да тръгнем, защото гръмотевиците сякаш се отдалечиха, но в този момент дойде гъста и черна мъгла. Много се уплашихме, защото стана тъмно и нищо не се виждаше. Все пак посоката беше ясна - само нагоре. Нямахме никакъв шанс да се върнем....



И тогава, о, чудо, след около 10 минути мъглата се махна, дъждът спря , а пред нас се показа бленувания Черни връх в комбинация с красива дъга. Все пак ни трябваше още час да стигнем върха. Оказа се, че две гръмотевици са ударили чайната в гръмооотвода, токът спрял. Било е толкова близко до нас.... В 19:45 успяхме да слезем на хижа Алеко невредими, с подгизнали обувки и мокри панталони. Поне набрах малко сърнели и една голяма манатарка за вечеря.

Тате ни взе с колата от хижата. Беше притеснен и ядосан в същото време.

Никога няма да забравя този 10 часов поход, без пътека.



Не подценявайте планината, не тръгвайте по непроверени маршрути и не пренебрегвайте предупрежданията за лошо време, както направих аз. Дъждът всъщност беше най-малкият ни проблем. Цялата тази случка ще ми е обица на ухото. Снимки имаме само в началото и в края, защото наистина бедствахме и си беше оцеляване. Още ни е малко яд, че не се снимахме в скалата....Иво е голям герой, който стоически издържа цялото това нещо и не каза и гък, само като бяхме в скалата-пещера ме попита дали може да си затвори очите. Добре че все пак имахме храна, вода, дрехи и батерия на телефона.

АМИН!



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То затова има маршрути и маркировка. А не да се набуташ в някой торфен азмак пък и да не си гледал прогнозата за времето.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: