Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Три български деца са в Топ 10 на европейския тенис на маса
Автор: Екип Varna24.bg 11:20 / 30.08.2022Коментари (0)346
Трима българи – Полина Енчева, Мирослав Шмидт и Виктор Димитров, са в Топ 10 на Европа след изминалото европейско индивидуално първенство по тенис на маса за мини кадети. И тримата даровити тенисисти са от Варна.

Шампионатът на Стария континент се проведе във Франция от 26 до 28 август. Треньор на националния отбор е главният наставник на СКТМ "Комфорт" (Варна) Стоян Поппетров.

След изиграните мачове в последния ден от европейското Полина Енчева се класира на шесто място.

След забележителен баланс от 12 победи (само 2 загубени гейма) и 1 загуба Мирослав Шмидт се класира на девета позиция.

"За съжаление Миро се падна в много ранна фаза на турнира с поставения под номер 1 и впоследствие европейски шампион – Лукас Уанг", коментира националният селекционер на България Стоян Поппетров.

И добави, че отново в ранна фаза на турнира другият БГ национал Виктор Димитров е срещнал най-добрият състезател на домакина Франция. Димитров се класира на десето място.

 "Димитров загуби изключително драматичен мач с 3:2 - контрагейм 11:8! Балансът му от турнира е 11 победи и 2 загуби", допълни Поппетров.  

В Страната на петлите достойно представяне записаха и останалите български национали. Людмил Димитров успя да премине през всичките четири кръга и се класира за основна схема, като завърши на 30-място от 120 състезатели до 13 г.

Белослава Балканска спечели бронзов медал от Consolation tournament. "Там участваха всички състезатели, които не се класираха в основна схема. В конкуренцията на 37 деца Белослава достигна до трето място и завърши на 35 място в генералното класиране. За Деница Живкова това бе първо участие на международен турнир. Тя показа че има нужните качества да се развива и догодина ще се пребори за класиране в основна схема до 13 г.", каза българският наставник.

Стоян Поппетров определи дните от европейското като тежки, наситени с много силна конкуренция и богата палитра от емоции.

"Изминаха три тежки дни, в които нашите състезатели издържаха физически и психически на голямото натоварване. В конкуренцията на над 400 деца в двете възрасти, показахме че България има място на европейската сцена! Срещу нашата страна не можаха да намерят пътя към победата много състезатели от велики сили в тениса на маса, сред които Франция, Швеция, Белгия, Румъния, Испания и Чехия. Всички сме мотивирани да се завърнем още по-силни през 2023 г. и да донесем на България дългоочаквания медал от индивидуално европейско първенство! Вярвам в нашите деца и техните качества ! Това е постижима цел, която е приоритет номер 1 за мен през новата година.

Благодаря на всички приятели, родители, колеги и фенове на тениса на маса от нашата малка, но задружна общост, които ни писаха, звъняха и подкрепяха по време на цялото първенство! Децата са нашето бъдеще, моята мотивация и огромна страст", сподели вълнението си националният селекционер на България Стоян Поппетров.

На европейското за мини кадети във Франция се конкурираха 374 деца от 31 държави.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор"-Варна: Показахме, че сме готови да влезем в първата четворка
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Спартак (Варна) влиза в битка с Добруджа за нова атака на Първа лига
Шампионът "Шумен 61" тръгва към атака на осма титла
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: