Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осем каналджии в Бургаско изгоряха последните дни
Автор: Иван Сотиров 16:50 / 15.09.2022Коментари (0)896
©
Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа граждани на Беларус, Италия, Молдова, Сирия, както и четирима български граждани, обвинени в противозаконно подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават на българска територия. Досъдебните производства са образувани през последните дни на територията на окръжен съдебен район Бургас.

Обвиняем по първото от тях е А.Ч. – български гражданин, който е роден в Украйна. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че целейки да постигне облага за себе си е подпомогнал шест сирийски граждани да преминат през българска територия в нарушение на закона. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 г. в с. Житосвят, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с лек автомобил.

Трима български граждани са обвинени за противозаконно подпомагане на 17 сирийски граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да постигнат облага за себе си. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 г. в землището на гр. Бургас, местност "Пода“. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с микробус.

По третото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен И.Ф. – гражданин на Молдова. Той е обвинен за противозаконно подпомагане на петима сирийски граждани да преминават и пребивават на територията на страната, целейки да постигне облага за себе си. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. За превозването на сирийците е използван лек автомобил.

По четвъртото досъдебно производство е обвинен Л.Д. – италиански гражданин. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че противозаконно е подпомогнал  19 сирийски граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да получи облага. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с микробус.

По петото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен В.С. – гражданин на Беларус. Той е обвинен за това, че е подпомогнал седем сирийски граждани да пребивават и преминават в България, целейки да получи облага. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. на пътен участък между селата Ново Паничарево и Извор, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийците са превозвани с лек автомобил.

По шестото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен А.Ж. – сириец с нидерландско поданство. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал осем сирийски граждани да преминават и пребивават на територията на страната в нарушение на закона, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 12.09.2022 г. на път в района на общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийците са превозвани с лек автомобил.

След внесени искания от наблюдаващите прокурори, съдът вече е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража“ за трима от обвиняемите, като предстои внасяне на искане до съответния районен съд и за останалите обвиняеми лица.



Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: