Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Роджър Уотърс: Американската империя е най-зла
Автор: Иван Христов 13:23 / 05.10.2022Коментари (0)716
©
Британският музикант, един от основателите на Pink Floyd, Роджър Уотърс, продължава да прави политически изявления. Той е явен поддръжник на свободна Палестина и движението Black Lives Matter ("Животът на черните има значение“) и многократно е критикувал десните политици, включително бразилския президент Жаир Болсонаро, унгарския премиер Виктор Орбан и бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, пише списание Rolling Stone. Наскоро той се обърна към съпругата на президента на Украйна Олена Зеленска в писмо, призовавайки я да насърчи съпруга си да сключи мир с Русия, което според автора на материала е равносилно на "отстъпка“ на Владимир Путин.

Уотърс смята, че повечето хора не си правят сами заключения и се задоволяват с разказите на "тотално монополизираните и контролирани“ медии. Той отбеляза, че медиите внушават на публиката фалшива дихотомия, че САЩ представляват доброто, а Русия и Китай представляват злото.

"Разбира се, ние – когато казвам ние, сега говоря като данъкоплатец в Съединените щати – не сме. Ние сме най-злите от всички с коефициент поне 10 пъти“, казва той. "Ние убиваме повече хора. Ние се намесваме в изборите на повече страни. Ние, американската империя, правим всички тези глупости“.

Изявленията на украинската страна за случаи на военни престъпления от руски военни, Уотърс нарича "западна пропаганда“, отбелязва Rolling Stone. Музикантът също така говори за факта, че поради своите убеждения той отдавна е в украинските "списъци за убийство“, намеквайки за публикациите на уебсайта "Миротворец“.

"Не забравяйте, че съм в списък за убийства, който се поддържа от украинското правителство. Аз съм в шибания списък и те наскоро убиха хора... Но когато те убият, пишат "ликвидиран“ върху снимката ти. Е, аз съм на една от онези шибани снимки“, заяви музикантът.

Уотърс заема широко критикувана позиция по израелско-палестинския въпрос. Той направи уговорката, че се противопоставя на държавната политика на Израел, а не на неговия народ, въпреки че смята някои евреи в САЩ и Великобритания за замесени в действията на правителството на тяхната историческа родина. По време на един от концертите на музиканта на екрана се появи надпис: "Не можете да бъдете окупатори и да се борите за правата на човека"- като осъждане на действията на Тел Авив в палестинските земи. Опровергавайки честите обвинения в антисемитизъм, той отрича широката дефиниция на понятието, заявявайки: "Да се ​​каже, че Израел няма право да съществува като държава на апартейд, като Южна Африка ... не е антисемитизъм ... Те са расистки, колониален проект, който използва системата на апартейд“.



Още по темата: общо новини по темата: 4520
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
07.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: