Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Курьор избухна с 2 гола при бенефиса си, прати Черно море на 1/4-финал за Купата
Автор: Стойчо Генов 17:10 / 03.12.2022Коментари (39)1265
©
Черно море победи Локомотив Пловдив с 3:1 и се класира за четвъртфиналите за Купата на България.

Бирсент Карагарен (37) вкара за пловдивчани, а Матиас Курьор (45, 68) и Ангел Ангелов (90+2) бяха точни за домакините.

Това бе последният мач в кариерата на Матиас Курьор, който преди първия съдийски сигнал получи награди от Черно море и феновете на клуба. Нападателят от Мартиника игра по този повод с боядисана в зелено коса.

Локомотивци бяха по-активни през първото полувреме и създадоха няколко положения, които завършиха с удари на Димитър Илиев и Райън Бидунга, но вратарят Иван Дюлгеров се намесваше блестящо. 

В 30-ата минута Мимито изведе Мазир Сула сам срещу Динко Хоркаш, но стражът на гостите спаси.

Седем минути по-късно "смърфовете" поведоха. Пиер Зебли проби през центъра и намери Йосип Томашевич отляво. Хърватинът центрира в наказателното поле, където Живко Атанасов и Петър Босанчич не се ориентираха добре. Това позволи на Бирсент Карагарен да овладее и с прецизен шут с левия крак реализира за 0:1. 

В добавеното време на първата част "моряците" се върнаха в мача. Мимито пусна чудесен извеждащ пас към Курьор отляво в наказателното поле. Нападателят изпревари Матеус и отправи диагонален шут с левия крак. Топката срещна крака на Динко Хоркаш, който не се намеси по най-добрия начин и влезе в мрежата зад гърба му за 1:1.

След почивката обаче варненци бяха значително по-добрият тим на терена. В 68-ата минута Черно море стигна до пълен обрат в резултата. Това стана след груба грешка на Динко Хоркаш. Вратарят излезе да пресреща дълъг пас към Курьор, но той го прехвърли с глава и след това безпроблемно насочи топката към мрежата за 2:1. Подаването към голмайстора бе на Николай Златев, който в този момент получи контузия и след попадението бе изнесен на носилка.

В 71-ата минута варненци стигнаха и до трети гол, който обаче беше отменен заради засада. Курьор се измъкна отдясно и след центрирането му Алекс Фернандес засече с крак в мрежата.

В добавеното време младокът Ангел Ангелов от много малък ъгъл вкара красив гол за окончателното 3:1.

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Петар Босанчич, Цветомир Панов, Виктор Попов, Стефан Велев, Мимито, Николай Златев (69- Ангел Ангелов), Алекс Фернандес (86- Даниел Димов), Мазир Сула (60- Велислав Василев), Матиас Курьор (87- Исмаил Иса).

Локо (Пд): Динко Хоркаш, Йосип Томашевич, Райън Бидунга, Мартин Паскалев, Матеус, Петър Витанов (62- Джовани), Пиер Зебли (80- Преслав Боруков), Георги Каракашев (80- Ивайло Димитров), Бабакар Дион (62- Евандро), Димитър Илиев, Бирсент Карагарен.


Още по темата: общо новини по темата: 9
24.05.2023
06.04.2023
05.04.2023
12.12.2022
02.12.2022
16.11.2022
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За цървулите от Куматеву не ме интетересува .Жалко че Локомотив не игра.
0
 
 
Казано накратко - буферите са същите халяби като нас, обаче умират да се правят на велики. Илиян-индианеца разказал играта на Сашко-тъпото, както Заги на Желко. Нашите играха слабо, а като гледам резултата на буферите и като чета изказването на Сашето, явно и те са играли толкова. Живи и здрави!
0
 
 
Абе, локуту сиа ша са кунцентрират в шампионата, ами ний да му мислим. Дано да влезем в шистицата та да глеами повичи дербита. Ай мой Ботев
0
 
 
Стига плювки с този състав толкова.Това да не ти е млн. състав на Куматеву.
+1
 
 
По-жалък и неадекватен треньор от Томаш не бях виждал от много много години насам. Изнесена защита в центъра, без чист нападател, Каракашев пореден мач титуляр? Спрете да им викате ВИНАГИ С ВАС и поискайте сметка! Целия сезон ни се опропасти заради този некадърник
0
 
 
Сбогом купа.Пловдив не заслужава нищо.С такива игри толкова.
0
 
 
Добро първо полувреме и трагично второ.Хубаво е, че свършихме годината по този начин, за да си направим правилните изводи, а отбора има нужда от сериозни корекции.Все пак постигнахме повече от очакваното като цяло и можем да кажем, че полусезона за Локото беше повече от успешен.
-1
 
 
Добре играха момчетата, особенно първото полувреме, но гола в края на първото ни причупи тотално, нищо фатално не е станало, отбочето ни е супер, тепърва ще мачкаме, индианците са се превъзбудили доста,някои от нашите също. Гледаме напред и борба за 3-4 място докрай. Черно Море все пак домакини,.незабравяйте мауриньовци :))) Припока от Ловеч и той да си мъчи, че тяхните маслини за нищо не стават, видяхме ги със Септември великата публика 100 селяка на армията.
-1
 
 
Циганките пак ще гледат купа през крив макарон. Купата отново ще е червена. Ах, колко жалко е да си черно-бял мангал!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: