Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
И богатите също плачат: Голям проблем надвисна над главата на Роналдо
Автор: Екип Varna24.bg 21:13 / 05.01.2023Коментари (0)867
© Facebook
Преминаването на Кристиано Роналдо в Ал Насър е една от най-любопитните теми в световния футбол. Проблемите за португалеца обаче нямат край след трансфера му в Азия. Регулациите в Саудитска Арабия не са тежки като тези в Катар, но все пак и в тази страна има неща, които трябва да се спазват. Едно от нещата пряко засяга Роналдо и неговата любима дама – Джорджина Родригес.

По закон според правилата на държавата неженени двойки нямат право да живеят заедно. Както е известно, Роналдо и Джорджина нямат сключен брак. Все пак има надежда за футболиста, след като адвокат от страната, който поиска да скрие своята самоличност каза: "Въпреки че законът все още забранява съвместния живот без брак, властите започнаха да си затварят полека-лека очите за подобни случаи, особено що се отнася до чужденци. Разбира се, ако се случи престъпно деяние, тогава властите ще реагират“.

По-рано през деня стана ясно, че Роналдо все още не е картотекиран като играч на Ал Насър  и няма право да играе. Причината е, че новият отбор на Роналдо е запълнил квотата си за чуждестранни футболисти, признаха от ръководството. Португалецът е деветият чужденец в редиците на клуба, докато саудитската федерация разрешава максимум по осем на отбор.

"Ал Насър не го е картотекирал още, тъй като няма свободно място за чужденец", декларира шеф на клуба, който обаче запази анонимност, тъй като разкри, че не му е позволено да говори пред медиите.

"Един чужденец трябва да напусне, за да картотекираме Роналдо. Това ще стане или с трансфер, или с разтрогване на договора по взаимно съгласие", каза още той.

Според местните медии узбекският халф Ялалудин Машарипов най-вероятно ще отстъпи мястото си на Роналдо. Шефовете на Ал Насър не искат да коментират наказанието, наложено на Роналдо като футболист на Манчестър Юнайтед. Припомняме, че нападателят счупи телефон на фен - дете с аутизъм, след мача с Евертън и бе дисквалифициран за 4 мача. Тази санкция, наложена от Футболната асоциация на Англия, трябва да е валидна във всяка страна и първенство.

Правилата на ФИФА гласят, че когато става въпрос за санкция до 4 мача, която не е изтърпяна напълно в предишния клуб, тя се пренася в следващата асоциация, в която преминава съответния футболист.

Кристиано вече изтърпя два мача от въпросното наказание, но има да изтърпява още два и поради тази причина няма да играе в срещите с Ал Тай днес и с Ал Шабаб на 14 януари. Така той най-вероятно ще дебютира срещу Ал Етифак на 21 януари.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: