Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мустафа Чаушев обиден на БНТ
Автор: Екип Varna24.bg 19:32 / 12.01.2023Коментари (0)1421
©
Легендата на българската музикална сцена Мустафа Чаушев се е почувствал жестоко засегнат от тенденциозното отношение на БНТ към него. Или по-скоро от липсата на такова. 79-годишният певец бил обиден, че за поредна година от националната телевизия не пожелали да го включат в новогодишната си програма, която пожъна огромен рейтинг.

За негодуванието му преди дни сподели неговата дъщеря Ажда, която също е певица. Двамата с баща ѝ имат и дуетни песни и често ходят по участия заедно. "Гледах и се чудих как за толкова години кариера на баща ми той никога не е бил канен да участва. Може би не са достатъчни десетките хитове, албуми, хилядите концерти през годините, това, че е единственият носител на Златна, Диамантена и Платинена плоча за продажби на албуми. Какво повече трябва да си направил? И това не е някакво мрънкане или каприз от моя страна. Това си е чиста дискриминация и неуважение към труда и личността на Мустафа Чаушев. Да си знаете. В странна страна живеем. Жалко“, написа във фейсбук профила си Ажда.

Нейни близки и приятели я подтикнаха да напише официално писмо до ръководството на БНТ и да им потърси сметка за несправедливото според тях отношение към баща ѝ. Според архивите на "Балкантон“ Мустафа Чаушев е един от най-продаваните певци у нас и става първият изпълнител с албум в тираж над 100 000 бройки. Той стартира соловата си кариера с кавър на турски на песента на Йорданка Христова "Делфините“, а кавър на белгийски хит го прави известно и обичано име за родната публика. Зад гърба си има повече от 500 песни и 10 000 концерта у нас и по света, но най-голямата му гордост е дъщеря му Ажда Чаушева, която върви по стъпките му. 

Въпреки успехите си певецът взема срамно ниска пенсия. След последното увеличение тя била едва 300 лева. Той не е сред звездите, които имат персонални възнаграждения за заслуги. Името му не беше включено и в списъка с временни наградни пенсии в размер на 300 и 500 лева, които мнозина негови колеги вече втора година получават. Тогава Чаушев възропта за справедливост и потърси сметка на Министерството на културата, но развитие по казуса нямаше.

"Гордея се с постигнатото в живота си. От 65-ата година съм на музикалното поприще. През последните години разредих участията си. Но съм живял един живот, прекаран сред много публика, аплодисменти и цветя. Хубаво е, че има какво да разказвам“, подчертава легендарният певец, който живее със семейството си в Бургас, пише "Ретро".



Още по темата: общо новини по темата: 6915
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: