Бивш футболист на Манчестър Юнайтед стана свещеник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:02 / 13.01.2023
798
Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Норич Фил Мълрин стана свещеник. Той игра за юношеските селекции от 1992 до 1996 г., а след това влезе в първия отбор на Юнайтед по желание на сър Алекс Фъргюсън.

Мълрин изигра само един мач за първия отбор на "червените дяволи“. След това отиде в Норич, а след това в Кардиф.

"Пенсионира" се на 31 години, загубил любовта си към футбола и изтъквайки, че нито парите, нито жените, които тичат около него, му носят щастие. От 8 години е свещеник, съобщава bTV.

"Трудно ми е да кажа кога наистина реших, че не искам повече да живея такъв живот. Вероятно беше последният сезон в Норич. Не бях доволен от начина, по който живея.

Имах прекрасен живот като футболист и имах много привилегии. Някои неща обаче не ме изпълваха. Не бях щастлив, въпреки че имах всичко, което един млад човек иска".

Бившият футболист обясни как е решил да се отдаде изцяло на религията.

"Като дете бях много вярващ и когато се прибрах у дома след края на кариерата ми, имаше повратна точка. Бях доброволец в приюта за бездомни. Започнах да ходя на литургия, молех се редовно и почувствах пълно удовлетворение. Във футбола има много възходи и падения, но само вярата ми показа смисъла на съществуването."


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).