Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Максим Генчев не се отказва от идеята дъщерята на президента да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм
Автор: Екип Varna24.bg 14:02 / 18.01.2023Коментари (0)1323
©
Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред "България Днес".

"Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е", казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора.

"Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи то", казва Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва "1349-то лето господне" и е за цар Иван Александър.

Драмата с участите на президетската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата "Ботев" по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента - 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси.

"Сигнализираме и СЕМ. Искаме проверка за конфликт на интереси, участието на президентски дъщери, как се оценяват тези филми?", заяви Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са клюки, а БНТ има думата за подбора на актьорите. От думите му се разбра, че тепърва предстои националната телевизия да реши дали Дарина да е в главната роля в новия филм на Маским Генчев.

От своя страна продуцентът на лентата Десислава Ковачева посочи, че предложенията им за главната роля са три. Освен Дарина са избрани още актрисите Сара Драгулева и Мина Каукова.

Самият Румен Радев също коментира ситуацията:

"По отношение на тази раздухвана истерия говорих с дъщеря си. От нейна страна няма поет ангажимент, няма договор за участие във филм. Но аз се радвам, че моите деца избраха да останат, да учат и да се реализират в България", каза Радев.

Въпреки цялата фихрушка от страсти, която се завъртя около участието на Дарина Радева във филма на Максим Генчев, той е категоричен, че няма да се поддаде на външно влияние и ще снима филма си така, както намери за добре и ще покани за участие тези актьори, които сметне подходящи за ролите.

"Режисьорът и екипът смятат, че Дарина Радева е най-подходяща както визуално, така и творчески за ролята на царица Сара Теодора. Като финалният избор е на БНТ. Не мога да отговоря защо името на Дарина се използва за политическа употреба, тя е едно прекрасно момиче, студентка в НАТФИЗ", поясни продуцентката на филма Десислава Ковачева. 400 лв. е максималното възнаграждение, което ще получава на ден избраната актриса, която ще изиграе главната роля във филма.

Дали в крайна сметка Дарина Радева ще участва в новия филм на Максим Генчев престои да видим. Това, че режисьорът не се отказва от позициите си и държи именно дъщерята на президента да изиграе главната роля, показва, че той държи на принципите си и ги защитава, дори когато това е против общественото мнение.

Скочи и на Овчаров

След драмите с филма "Ботев" Максим Генджев се сръфа и с историка Николай Овчаров.

"Какво предлага Максим Генчев в своя "Ботев". Ще си послужа с безпощадната оценка на Георги Лозанов, който е безспорен капацитет по филмовите въпроси. "Образът на Ботев е пресъздаден по пропагандната кройка от близкото минало, като е слепен от готови представи, познати още от началното образование. Превърнат е в екранен манекен на визуалните и риторическите схеми за героя, наложени през соца, по които заедно с Левски, Ботев или Бенковски се пресъздаваха и революционери с каскети, партизани и политкомисари". Това казва историкът проф. Николай Овчаров, който е съгласен с думите на Лозанов, че именно това трябва да се избегне при правенето на исторически филми у нас.

Генчев обаче не остава длъжен на историка.

"Проф. Овчаров, гледай филма, че се простреля в окото с опита си да ме анализираш. Като се осмелиш да гледаш "Ботев", аз през това време ще проуча въпроса "Цар Александър сам покръства еврейката?", както си написал в книгата си за Второто царство. Чети Ботев, суетно човече!", завършва режисьорът.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: