Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Организации искат оставката на кмета на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 23.01.2023Коментари (11)5457
© БГНЕС
Организации искат оставка на кмета на Варна Иван Портних и отегляне на номинацията му от ПП ГЕРБ за 4-ри мандат за кмет на морския град.

Тези дни те публикуваха открито писмо, подкрепено от СНЦ "КЧИЗ“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата", видя репортер на Varna24.bg в сайта на една от организациите.

"Ние, няколко неправителствените организации, като СНЦ "Клъстер Черноморска Икономическа Зона“, СНЦ "Бъдеще за Варна“ и СНЦ “Защита на гражданите и държавата“ сме се обединили от години към една обществена кауза за икономически просперитет на Варна и региона. От години наши експерти и общественици – без един лев общинско и без един лев държавно финансиране, се борим и работим усилено за привличане на мащабни европейски инвестиции от Брюксел към стратегически проекти по "твърди“ мерки за Варна и региона – Втори Аспарухов мост, Клъстерен проект за нови индустриални зони, Проект за нов логистичен коридор през пристанище Варна, Изграждане на нова инфраструктура четири сезона и други стратегически проекти“, пише в писмото.

Според инициаторите Иван Портних е провалил всичките им усилия за привличането на огромни финансови потоци, насочени към подобряване структурата и икономиката на морския регион.

"Публично заявяваме, че търпението на гражданите на Варна приключи. Гражданите на Варна вече знаят за всички документирани от нас факти за съзнателното и системно саботиране от 2015 година на безвъзмездни европейски инвестиции от Брюксел към мащабни проекти за Варна и региона от партия ПП ГЕРБ, от Бойко Борисов и лично от кмета – Иван Портних“, пише още в писмото.

От неправителствените организации подчертават, че са подали общо 14 проектни предложения към ПП ГЕРБ, изпълнителна и местна власт, но към момента не са получили нито един отговор и няма реализирана нито една експертна среща по нито едно проектно предложение.

"От съгласувани общо 2 срещи с чужди инвеститори (през 2015 и 2019 година) по наши инициативи с местната власт на Община Варна и кмета Иван Портних – ПП ГЕРБ, имаме документирани 100% провалени срещи. Време е да попитаме Иван Портних, защо и по-какви точно причини бяга от пряка отговорност, задълженията си гласувани му и възложени му от гражданите на Варна, като кмет?“, пишат още инициаторите на отвореното писмо.

В него те обрисуват и други факти на провалени срещи за инвестиции.

"Крайно време е Варна да има общо обединение на всички недоволни и възмутени от безчинствата и издевателствата над града“, заявяват инициаторите, като допълват, че техния призив остава отворен за присъединяване към него на политически партии, граждански организации и отделни граждани.

Цялото писмо прочетете ТУК








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
Крайно време е да си ходи тоя Потник,никой не го иска вече (освен неговото обкръжение-гъ*облизците му),3 мандата прекалено много му станаха,също като на Тиквата.
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
ПУБЛИЧНО ТИЯ ЛЪЖЛИВИ ОРГАНИЗАЦИИ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА И НАП КОИ СТОЙ ЗАД ТИЯ ИЗНИКНАЛИ ВНЕЗАПНО ОРГАНИЗАЦИИ.
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
ПРОВЕТЕ КОЙ СА ТАРТОРИТЕ НА ТИЯ ПСЕВДО ОРГАНИЗАЦИИ КАК ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА.
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
ТОВА СА ФАЛШИВИ ОРГАНИЗАЦИИ КОЙТО С ЛЪЖИ МАНИПУЛАЦИИ ИНТРИГИ СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ С ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ
Aнонимен
на 24.01.2023 г.
0
 
 
Та той кмет не и Потника, а Дънката! Всичко се управлява от хотел Капитол! От там се дърпат конците на града. Заради всички свои(на потника) зависимости човека с дънките така го е хванал за топките, че потника няма мърдане!!! Да си вървят и двамата от града!!!
Aнонимен
на 23.01.2023 г.
+1
 
 
Как така ще поемат инициатива без да заделят едни 15% за Потник.
Aнонимен
на 23.01.2023 г.
-1
 
 
Един файтон НПО-та увиснали на общинската хранилка искат да папкат от нашите пари. Големи отворковци, които рипат срещу кмета срещу заплащане. То е ясно кой - онова недоразумение с кабапчетата от "Хоризонт" който след провалра си като областен, вече се топорчи за кмет. Ало, ХОРИЗОНТ-алния, по-кротко с мокрите си сънища и си вържи гладните гладните помияри!
Aнонимен
на 23.01.2023 г.
-1
 
 
Какви са тия неизвестници, поредните хрантутници на Прокопи и соросоидите? Нека да покажат поне едно нещо, което са направили. И аз имам фундаментални идеи, ама какво от това? Кметът ми отказа да изместим морето над Каменар и там да направим супер туристически комплекс с огромни плажове, но не роптая. Защото тарикат мъж не писка
Aнонимен
на 23.01.2023 г.
+1
 
 
Крайно време е да се измете това недоразумение портних!
Aнонимен
на 23.01.2023 г.
+1
 
 
Малко късно е! Варна прилича на село не на морска столица! Този Руснак няма работа в политиката, умишлено е саботирал редица ключови проекти и тяхната реализация!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: