Трети медал за България на олимпийския фестивал в Италия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:14 / 27.01.2023
611
Младите български лъвчета спечелиха трети медал на продължаващия в Италия олимпийски зимен европейски фестивал. В отборния бордъркрос Андреа Коцинова и Иван Иванов грабнаха бронзовото отличие. Във финала нашите отстъпиха единствено пред двата тима на Франция. Дотогава Андреа и Иван имаха само победи по пътя към големия финал.

Другата ни двойка - Мартин Костов и Яна Тумбева – стигна до малкия финал, където финишира четвърта и това й отреди осмо място в крайното класиране. Коцинова е състезателка на клуб "Блейд“ с треньор Виктор Жеков, а Иванов представлява клуб "Мотен“ с треньор Сотир Марков.

Това е трети медал за България на фестивала и втори за Коцинова след като Петър Гергьовски бе вицешампион в паралелния гигатски слалом, а Андреа и Тервел Замфиров спечелиха сребро в отборния гигантски слалом - и трите ни отличия са в сноуборда. В гигантския слалом на алпийските ски Атанас Петров се класира днес 44-ти, след като бе 46-и в първото спускане, а Борислав Хаджистоянов не завърши първия манш.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).