Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
И на 62 г. - продължава да бъде секси
Автор: Екип Varna24.bg 10:35 / 30.01.2023Коментари (0)1103
©
"В света на шоубизнеса малко хора казват истината за живота си“ - откровение на Освалдо Риос Алонсо. 

През 90-те той беше секссимвол. Милиони жени по света въздишаха пред екрана за поредния епизод на латиноамериканските сериали, в които той пръскаше сексапил. Малко лигав, твърде сладникав, дори дразнещ. Така както зрителките се превъзнасяха по актьора, блеснал като звезда в "Касандра“ и мразеха сочната Корайма Торес, която се гушеше в него, мъжете пък се отнасяха с пренебрежение. В яда и завистта си мъжкото съсловие прекръсти безпощадно хубавеца на Асфалто Риос.

Роден на 25 октомври 1960 г. в Каролина, Пуерто Рико, Освалдо е най-малкото дете в семейството (освен него има две сестри - Милдред и Зара). От ранна детска възраст той има проблеми с бронхите и за да му помогнат по някакъв начин, лекарите съветват родителите му да се преместят в САЩ. След като живее там в продължение на 2 години, момчето така и не се почувства по-добре и те отново се завръщат в родината си, в Пуерто Рико.

Освен латиноамериканска кръв, във вените на Освалдо тече и арменска. В скорошно интервю актьорът сподели, че баба му по майчина линия е арменка, родом от град Зейтун (сега Източна Турция).

Забавления

"Баща ми беше моряк, често отплаваше от дома. Когато се събирахме за Коледа, роднините прииждаха при нас, вадеха китари и тамбура, след което започваха да изпълняват любимите ни парчета. Къщата ни винаги беше пълна с ентусиазъм и забавление“, казва Риос, предаде "Телеграф".

Тийнейджърският живот на бъдещия актьор е труден. Семейството винаги е живяло в нужда и за да помогне на близките си по някакъв начин, момчето продава пластмасови бутилки в свободното си време, лъска обувки и работи като помощник в месарски магазин, където реже и отмерва мръвки. След като завършва университета, Освалдо започва работа като психолог, води групови психотерапевтични сесии и професионално ориентиране за тийнейджъри. След като работи няколко години това, той решава да се прехвърли в шоубизнеса. Работейки като китарист в клубове и ресторанти, Освалдо едновременно се пуска на непълно работно време и в агенция за модели. Когато продуцентите на популярната телевизионна компания Телемундо го забелязват, всички врати се отварят за Риос.

От 1990 г. Освалдо започва да играе в сериали на телевизионни компании в Пуерто Рико, Венецуела, Колумбия, Мексико и Съединените щати. Сред първите му филми е ролята на Игнасио Контрерас в популярния телевизионен сериал "Касандра“. Сериалът е толкова популярен сред публиката, че влиза в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като шоуто е преведено на най-много езици (32 езика в 100 страни). Успехът на "Касандра“ прави Освалдо звезда в Латинска Америка, той започва да получава предложения от различни филмови компании. Следват и други филмови продукции с негово участие - "Три съдби", "Вдовицата в бяло", "Дивата котка“, "Непокорен ангел“, "Съдбовни решения“, "Господарят на Раусан", "Прегърни ме много силно“, "Зоро: Шпагата и розата“ и др. Те му носят още по-голяма популярност. След известно време той основава собствена продуцентска компания Riverside Entertainment Company, която произвежда минисериали. "Славата е голямо постижение. След като го спечелите, осъзнавате през какви трудности и изпитания е трябвало да преминете. Когато става въпрос за живота на един актьор, никога няма да разберете истината, тъй като това е шоубизнес. В този свят малко хора казват истината за живота си“, признава Риос.

Що се отнася до личния му живот, актьорът е заклет женкар. Сред най-известните романи на актьора е този с певицата Шакира в момент, когато тя току-що започва кариерата си. Следват три развода и три деца от всеки брак. А най-точният коментар за чара на Риос намираме в говорилнята на "бг мама“, където потребителка споделя: "Навремето беше твърде стар за мен. Сега вероятно аз съм твърде стара за него“. 

Роля

Но въпреки че се раздава щедро за почитателките си и качва снимки по гащи и джапанки, лъскавият Освалдо поддържа и най-успешната си роля - на любящ баща. "Трябваше да премина през много препятствия, за да направя децата си щастливи. Не съжалявам за нищо, и трите жени в живота ми бяха прекрасни хора и майки за децата ми. Винаги съм ги подкрепял и съм им помагал по всички въпроси", казва актьорът. "Моите три деца несъзнателно ме направиха по-добър човек, всеотдаен и щастлив баща, човек, отдаден на тях, за тях, дори въпреки физическото разстояние, което ни разделя. Тяхната любов (но също и с тяхната градивна критика) оформиха положително моята жизнена личност. Те успокоиха желанията ми, замениха ги с хармония и незаменимо щастие“, написа той преди няколко месеца в Инстаграм.

Битка

Въпреки че Освалдо Риос не е бил жертва на дискриминация, това не му попречило да стане свидетел на проявата на враждебност от различни хора по различни причини. Ето защо той решава да се присъедини към Fuente Latina - асоциация, която има за цел да говори открито срещу дискриминацията, дезинформацията и омразата, с които се сблъскваме днес на всички нива. Той разказва за своя опит в това отношение.

"Моята скъпа приятелка Пати Лавале ми предложи да създам движение и веднага щом тя ми каза за целта, реших да я приема - обясни Риос пред People en Español. - Първо, защото работя като обществен активист в САЩ повече от седем години за моите братя и сестри испанци и очевидно съм изпитал дискриминацията и расизма, с които се сблъскват, и изпитвам това от първа ръка всеки път, когато върша работата си като социален активист, като основно се застъпвах за интересите на моите испаноезични братя и сестри.“

Актьорът е участвал и в хуманитарни мисии в случаи като урагана Мария в Пуерто Рико, земетресенията през 2020 г. и др. Оттук и интересът му да участва в тази битка. "Когато ми казаха за това движение и неговата цел, първото нещо, което веднага казах, беше: "За мен да бъда част от движение, което се противопоставя на расизма и дискриминацията като Испано-еврейския алианс е много важна привилегия и страхотна работа, но преди това е просто голяма отговорност“, каза той.

"Лично аз не мога да повярвам, че расизмът и дискриминацията все още съществуват в 21-ви век, защото всички сме създадени равни, по образ и подобие на Бог“ - коментира Риос.- Искам да остана и да принадлежа към това движение. Ето защо ние сме тук, за да ограничим тези прояви, които ни разделят като общество."

Освалдо Риос повтаря, че никога не е бил пряко дискриминиран. "Слава Богу, никога не съм изпитвал такова преживяване – признава той.- Може би, защото съм пуерториканец, аз съм американски гражданин по рождение, така че очевидно не съм изпитвал същия вид дискриминация като моите латиноамерикански братя и сестри без документи“. "Пътувал съм в повече от 100 страни по света и все още не съм срещал такова отношение към мен. Аз обаче го изживях втори път, чрез трети лица, които защитавах с думите и действията си, на различни демонстрации и събития“, казва борецът срещу дискриминация.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: