Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Иван Манчев чукна 50
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 13.02.2023Коментари (0)1197
©
Иван Манчев навърши 50 години на 8 февруари и отбеляза юбилея си в компанията на близки приятели и роднини. Неотлъчно до него бе и любимата му Ива Бека, с която са заедно от две лета.

През последните години личният живот на топ готвача е доста динамичен. Той се раздели с майката на двете си по-големи деца и се залюби с младата Цветомила, която също му роди син през 2019 г. Само 4 месеца по-късно кулинарят заряза и нея, за да се хвърли в обятията на сексапилната Ива.

Шеф Манчев е разказвал, че ревността на първата му съпруга Марина е причина за развода им. Покрай телевизионните проекти, в които участва, той се сдоби с внезапна популярност, а бившата му половинка не успяла да се примири с непрекъснатата му заетост. Ревнувала го за щяло и нещяло, правела му сцени. Така семейният им живот се превърнал в ад.

Точно тогава Иван срещнал младата мениджърка Цветомила и връзката им се развила бързо. Скоро тя забременяла и през лятото на 2019 г. на бял свят се появи най-малкият син на кулинаря – Александър. Връщайки лентата назад, звездата от "Черешката на тортата" и "Кошмари в кухнята" осъзнава, че с Цвети не са си дали достатъчно време да се опознаят. Тя мечтаела за стабилен дом и сплотено семейство, а постоянните ангажименти и пътувания на Манчев не се вписвали в тази представа. Няколко месеца след раждането на бебето последвала поредната раздяла за майстор готвача.

Той е категоричен, че настоящата му жена Ива Бека е съвсем "друга бира". "Тя е един много душевен човек, умерен, балансиран, приема всичко, което е свързано с мен. Истински късмет е, че се срещнахме", разказвал е Иван. По думите му отношенията им били перфектни, чак се страхувал да не се развали нещо. Актуалната дама на сърцето му е най-добрата приятелка на фолк певицата Анелия, пада си по купоните и много си пасва като темперамент с кулинарния спец.

Ива и Шеф Манчев се запознали покрай големия му син Христо, който бил гадже на нейната дъщеря. По-късно младите се разделили, но пък родителите им се залюбили, припомня Hot Arena.

Откакто започна да се изявява по телевизията, Иван Манчев се радва на засилено дамско внимание. От малкия екран той се представя като строг, но справедлив професионалист, ала това не е само екранен образ, защото и в живота имал същото поведение, издават негови близки. Той бил много взискателен към децата си и редовно ги наказвал, като ги лишавал от любимите им занимания за неопределен период от време. "Понякога изобщо не ме слушат - ако не ги накажа, ще ми се качат на главата!", споделял е топ готвачът в свои интервюта.

Шеф Манчев стана много популярен покрай кулинарните предавания на Нова телевизия "Черешката на тортата" и "Кошмари в кухнята". Бързо се превърна в любимец на зрителите заради безпристрастните си коментари и способностите си. Той твърди, че не се чувства като звезда, но пък непрекъснато го спирали хора, които го разпитвали за различни рецепти и обменяли готварски опит с него. За личния си живот обаче не обича да говори – предпочита да обсъжда само професионални теми.

Още от дете Иван, който е завършил Техникум по обещствено хранене в Банкя, мечтаел за свой ресторант. Години по-късно целите му са реализирани – собственик е на верига заведения "Този бизнес е един от най-трудните. Който твърди, че е лесно, да дойде да види за какво става въпрос! Да работиш с хора е истинско предизвикателство! А и баснословните печалби са един мит – работи се много и не е задължително да забогатееш. Има месеци, в които си на загуба, при това сериозна", категоричен е кулинарният спец.

Майсторът на черпака попаднал в предаването "Черешката на тортата", след като продуцентите на шоуто го поканили на кастинг. "Те са редовни клиенти в един от ресторантите ми и към този момент бяха отлично запознати с уменията ми. Предложиха ми да се явя на кастинг и накрая взеха, че ме одобриха. Реших да се пробвам, защото имах нужда да направя нещо различно. Не съжалявам за избора си. Телевизията ми харесва!", разказва властелинът на тиганите.

Като типичен кулинар, Манчев е голям чревоугодник. Казва, че отношението му към храната е възпитано още в детството му, когато майка му приготвяла любимите му зелеви сарми, а край масата всички били благодарни и доволни. "До ден днешен обожавам да хапвам сармички. Като цяло не се ограничавам. Не съм вманиачен по здравословното хранене. Позволявам си по-мазничко, свиснки ребра, даже и сланинка Въпросът е да се яде умерено, защото всяка доза в повече може да се превърне в отрова", философства шеф Иван.

Той е почитател и на нетрадиционната кухня. През стомаха му са минали какви ли не екзотични ястия – опитвал е месо от кенгуро, щраус, змиорка, жаба, гълъб и какво ли още не. "Преди време бях в Америка на кулинарен туризъм – много ми харесаха техните стекове. Обичам още италианската паста, телешкия джолан от френската кухня, пикантните мексикански ястия", разказвал е Манчев. Не му допаднала единствено храната в Непал, защото местните ястия съдържали странни корени и семена, които изобщо не били по вкуса му.

Както повечето популярни лица от екрана, и Иван Манчев има не само почитатели, но и недоброжелатели. Преди време неговият конкурент – устатият шеф Борис Петров, го обвини в алчност и печелбарство, наричайки го циркаджия. Манчев обаче предпочете да не отвръща на нападките на своя колега и запази мълчание. "Има и хора, които не ме харесват, но това си е техен проблем. Аз работя много и мисля, че успехът ми е заслужен", категоричен е усмихнатият кулинар.



Още по темата: общо новини по темата: 6915
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: