Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Джуди Халваджиян: Самата държава толерира мошениците и просто няма кой да защити нормалния човек
Автор: Екип Varna24.bg 16:55 / 06.04.2023Коментари (3)1359
©
Ние сме помагали на хората, измамени от мошеници. Защото в държавата ни е пълно с мошеници. Тоест, самата държава толерира мошениците и просто няма кой да защити нормалния човек. Това каза продуцентът и създател на "Господари на ефира“ Джуди Халваджиян. Предаването отбелязва своята 20-годишнина.

"Започнахме в първите години основно със забавни моменти, гафове, лафове и лапсуси. Но впоследствие, като видях реакцията след нашите репортажи, които бяха доста по-малко в онзи период, си дадох сметка, че ние можем да сме страшно полезни на хората“, разказа Халваджиян. По думите му, 90 процента от казусите, представяни от "Господарите“, са били разрешавани.

Близо четири години след като предаването започна да се излъчва онлайн, продуцентът коментира, че се надява в бъдеще то отново да се завърне на телевизионния екран. "Ние сме готови. Ние репетираме постоянно. В момента, в който се появи по-смела телевизия и реши, че наистина трябва да върне "Господарите“, ние ще бъдем готови“, каза той.

По думите му, екипът на шоуто е много по-свободен, но много по-ограничен в интернет. "Минусът е, че все още, в България особено, телевизиите са много по-тежък и важен фактор и стигат до много повече хора“, посочи Джуди Халваджиян. Според него, другият сериозен проблем е, че рекламодателите все още дават голяма част от бюджетите си на телевизиите.

Създателят на "Господари на ефира“ коментира пред БТА как е отбелязал годишнината на предаването, кой е най-запомнящият се герой в него през последните две десетилетия и кои са хората, които според него, заслужават "Златен скункс“.

Господин Халваджиян, как отбелязахте 20-ия рожден ден на "Господари на ефира“?

- Направихме едно голямо парти, на което поканихме голяма част от всички служители, които са преминали през "Господарите“ в тези 20 години, много наши съмишленици, приятели, музиканти, артисти. Беше грандиозно парти. Надявам се, хората да са го оценили. Такова ми е усещането – че всички бяха много щастливи от това, което направихме вчера. Най-вероятно са имали нужда всички тези хора да ги събера, и аз също съм щастлив, че го направих.

Как се промени мисията на предаването през годините?

- Мисията се промени, може би, след третата-четвъртата година още. Започнахме в първите години основно със забавни моменти, гафове, лафове и лапсуси. Но впоследствие, като видях реакцията след нашите репортажи, които бяха доста по-малко в онзи период, си дадох сметка, че ние можем да сме страшно полезни на хората. Да сме полезни на самите институции – да им помагаме и да ги караме да си вършат работата. И да сме коректив и на политици, и на всички, защото в крайна сметка "Господари на ефира“ е успешно благодарение на това, че е един хубав микс между забавното и полезното. И явно тази формула успя дълги години.

Водили ли сте статистика колко случаи са разнищени и разрешени? 

- Започнахме да вадим статистика. Това беше 2018 година, но, за съжаление, малко след това дойде моментът, в който определени хора не искаха вече "Господарите“ да са в ефир. И все още това важи, най-вероятно, щом не сме в ефир. Така че статистиката не е пълна. Но, със сигурност, 90 процента от нещата, с които сме се занимавали, сме решавали проблемите и сме оправяли казусите. И това е най-важното нещо.

И хората, както знаете, в годините плашеха с нас институциите, или когато някой ги поставя в трудна ситуация. Преди още ние да се намесим. Много от тях ги плашеха, без дори да ни се обаждат на нас, и си решаваха така проблемите. Дори само това трябва да Ви говори какво е означавало "Господарите“.

Ние сме помагали на хората, измамени от мошеници. Защото в държавата ни е пълно с мошеници. Тоест, самата държава толерира мошениците и просто няма кой да защити нормалния човек. Така че този вид казуси са много интересни и сме били полезни за тези хора. Това, че сме държали будна съвестта на хората с нашите материали – дали критични, дали към политици, дали към манипулации, които са се случвали в телевизиите. Тези неща са много важни и сме карали хората да се замислят.

Кои са незбаравимите за Вас герои на "Господарите“?

- В годините минаха много герои. Юлиан Вучков, Бог да го прости, беше един от тези хора, които даваха доста материал на "Господари на ефира“, защото той беше много естествен в поведението си. И ние никога не сме правили нещо с лошо. Просто той явно имаше по-малко чувство за хумор и се засягаше, но той е един от хората, които бяха герои в нашите предавания. Бих го запомнил него и него го откроявам, защото от него са останали фрапиращи и запомнящи се фрази, които и до ден-днешен използваме. Много са героите, но той със сигурност е един от хората, които са ме впечатлили. И никога не сме имали лошо чувство към него - това е истината.

Какви са предизвикателствата пред предаването в онлайн среда?

- Това е бъдещето и ние го знаем - всичко започва да се случва в интернет. Минусът е, че все още, в България, особено, телевизиите са много по-тежък и важен фактор и стигат до много повече хора. Конкуренцията, която е в интернет, е страшно голяма. Тя не е като в телевизията, където има две големи телевизии и много малки, но основно се гледат двете големи телевизии. Така че дори посланията, които се изпращат през телевизионния екран, тежат много повече от тези, които са в интернет. Ние правим много неща в интернет, но те не достигат до толкова хора, до колкото трябва да достигнат. Това е най-големият проблем.

Другият сериозен проблем е, че за да инвестираш в интернет, трябва рекламодателите да започнат да рекламират повече в интернет пространството. А те все още дават голяма част от бюджетите си на телевизиите, на големите телевизии. И оттам идва това нещо, че просто ние в момента не можем да си позволим прекалено голяма инвестиция. Ето, например, в момента аз не мога да разширя репортажния екип с журналистите, защото финансово това не ми се позволява.

Когато започнат рекламодателите да рекламират повече и идва моментът, в който да си позволим по-големи бюджети, тогава ще инвестираме повече и ще има много неща, които сме правили, които ги имаше и в телевизията. Но сега не можем да си ги позволим. Много по-ограничени сме. Това е. Много по-ограничени сме, иначе сме много по-свободни. Много по-свободни сме, но много по-ограничени.

Какво е бъдещето на "Господарите“?

- Искрено се надявам, че има все още бъдеще на телевизионния екран за "Господарите“. Ние сме готови. Ние репетираме постоянно. В момента, в който се появи по-смела телевизия и реши, че наистина трябва да върне "Господарите“, ние ще бъдем готови. На това парти видях много хора, които са готови и само ме чакат да им се обадя да се върнат и да започнат отново работа. Така че топката не е в нас. Топката е на друго място.

Телевизиите, най-вероятно, на този етап, в този период не искат предавания, които карат хората да се замислят повече, отколкото трябва. Има, разбира се, и политици, които помагат за това и влияят на телевизиите. Това е най-големият проблем, все още. 

А ние не можем да нарушим нашите принципи. Ние сме се превърнали в "Господари на ефира“, благодарение на нашите принципи – морал, законност, справедливост и не бих нарушил нито един от тези принципи. Не бих ги нарушил, защото иначе ще изгубим нашата идентичност и ще се превърнем в едно от многото безхарактерни предавания, които има в ефир в момента. И аз не искам това се случва.

За кого е следващият "Златен скункс“?

- Това е другият проблем. Много хора заслужават "Златен скункс“, основно политици. Но намалихме и това, поради факта, че по някой път връчването на "Златен скункс“ отнема дълъг период. Защото трябва да хванеш някой, а когато човекът знае, че го гониш и искаш да му връчиш "Златен скункс“, той се крие. Така че това е процес, който на нас ни отнема доста време, на репортера. И в момента това също по-рядко можем да си го позволим, поради фактите, които обясних малко по-горе. Иначе скунксовете са готови.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.04.2023 г.
0
 
 
Боже колко си прав!Доберат ли се до кокала,забравят от къде са тръгнали.Не се говори с тях , а камо ли да помогнат на хората-мразя да чуя-политик-прокурор-съдия-полицай-това са най мръсните думи за мен-повръща ми се!
Aнонимен
на 06.04.2023 г.
0
 
 
Ама това той ли го казва?! Смешно и много-много жалко!
Aнонимен
на 06.04.2023 г.
0
 
 
А ти от кои си бе брааат....ходихме да снимате само където ви плащаха
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: