Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Фурор на националния ни отбор по таекуондо в Румъния
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 10.04.2023Коментари (0)432
Продължава победоносният поход на родното таекуондо! Шест станаха участниците ни на Европейските олимпийски игри в Полша, след като късно снощи Калина Бояджиева се класира на квалификациите в Румъния. Въпреки, че е за първа година при жените, тя записа безапелационни победи до финала. Там нашето момиче се срещна с представителката на Унгария и с 2:0 грабна победата и квотата за игрите в Полша. С Калина бе и треньорът на звездите в Таекуондо – Пламен Трънски, които е и съветник треньор към БФТ.

Таекуондо създаде прецедент, изпращайки почти целия си национален отбор на Европейските олимпийски игри. Към момента официално по ранкинг са класирани националите ни Любомир Богданов в кат. – 54 кг., Божидар Аврамов в кат.63 кг., Митко Джорджев - 68 кг., Калоян Бинев - 74 кг. и Николет Костова - 49 кг., а след взетата квота на Калина, българските представители станаха общо 6, което е огромен успех.

"Сега вместо великолепната седморка на игрите в Полша,  България ще е представена от шестима състезатели, което е отличен 6 за БФТ, и ние сме изключително горди с това“, сподели прездиентът на БФТ Слави Бинев, който бе лично в Румъния да подкрепя нашите състезатели.

В северната ни съседка националите ни завоюваха и набор от медали. Александра Георгиева (56кг) взе бронза след 2 победни битки срещу представителки на Гърция и Франция. Бронзовото отличие спечелиха Габриела Кацарова (46кг) с личен треньор Христо Михалчев и Селен Гюндуз (53кг). Те бяха предвождани от националния треньор Фарзад Золхадри.

Така на квалификациите страната ни се нареди на второ място при жените и трето в общото класиране при мъже и жени.

В същото време в Скопие останалата част от националния отбор, също беляза своя успех на ранковия турнир G1 – Скопие Оупън. Отличия завоюваха Любомир Богданов – 54кг., Калоян Бинев – 74 кг. и Николет Костова - 48кг., предвождани от треньора към БФТ – световният медалист Влади Далаклиев. 

Любо Богданов– 54кг взе сребърния медал, след три победи над представител на Турция с 2:1 в първата си среща, отново срещу таекуондист от Турция с 2:1 във втората. На полуфинала Богднов отстрани състезател на Швеция с 2:0 победи, но отстъпи на представител на Турция във финалната битка. На място го подкрепяше го и баща му Николай Богданов, който е и личен треньор на Любо през годините.

С бронз се окичи Калоян Бинев в кат 74кг, който въпреки тежката травма и дългото възстановяване, влезе победоносно в състезанията от началото на годината, и почти няма турнир без медал. Той елиминира представителите на Турция с 2:0 и САЩ с категоричното 2:0 и след като завоюва бронза, но отстъпи на представител от Сърбия за да избегне контузии преди Европейските Олимпийски Игри. 

Бронз завоюва и Николет Костова при жените – 49 кг., която отстъпи на четвъртфиналите, но също ще представя страната ни на игрите в Полша, след класиране по ранкинг. В нейна подкрепа на място бе личният и треньор Христо Михалчев.

Следващите битки на националите ни ще са на родна земя , по време на Европейското Клубно Първенство, на което домакин е България, и ще се проведе в София между 27 и 30 Април.

Още по темата: общо новини по темата: 133
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: