Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Момчетата от групата "One Day Less": Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 21.04.2023Коментари (0)897
© One Day Less
"Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза. Не ни харесва цензурата", казаха за "Фокус" Михаил Михайлов и Михаил Гълъбов от групата "One Day Less" в аудиокаста на "Фокус" "Това е България",  в коментара по темата за проблемите на музикалния бизнес и онова, което е в центъра на матрицата на българските медии, от гледната точка на предстоящия им албум "Призми" 

Цензурата е може би на първо място, това е, което не приема в българските медии Михаил Гълъбов, коментирайки налаганата от медиите матрица в музиката.

"Аз рядко гледам медии, така да кажем, имаме късмета, че има интернет и има и по-интересни работи. Не ми е интересно, не ми харесва, предпочитам да си намеря нещо друго, което ми харесва", допълва Михаил Михайлов, като уточнява: "То в най-общи линии, когато говорим за музика и медии, малко или много това е продукт, сега в крайна сметка ти трябва да лансираш нещо, което да се купува, в случая слуша. Т.е. предполагам, че това е един от основните начини, нали, по които се селектира какво да се пуска. Другото вече всички го знаем, то това не е само в България, навсякъде го има - "моя човек, така и така, ето пусни го това".

За своя нов албум "Призми" момчетата от "One Day Less" споделят, че той е подготвян дълго, две години, като трудно намират и вокалистка: " В сегашната формация се събрахме преди две години - Ние двамата, Михаела Руева и Стоян Дойчев, който е басист. Със Стоян и Мишо (Михаил Гълъбов) свирим 7-8 години, уточни Михаил Михайлов.

"Стилът е общо казано рок - много неща сме - 4 човека, слушаме много различна музика", допълни и Мишо Гълъбов, като подчерта: "Ние сме деца от 90-те години, има и гръндж, и малко метъл. Ние сме голямо гърне и каквото забъркаме помежду си, това излиза".

Той подчерта, че четиримата музиканти винаги търсят послания: "Те ни се получават по-лесно, тъй като някой идва с текст, с идея, но оттам-нататък е борбата с аранжиментите - и двете са еднакво на фокус".

Михаил Михайлов коментира конкретните послания на новия им албум: "Посланията в "Призми" са и социални - в 1-2 песни директно се обръщаме с критика към обществото, не са най-позитивните, защото имаме и по-абстрактни. Някои от творбите ни описват състояния, в които човек изпада и се чувства. Критиката е към обществото, което трябва да събуди и има нужда да направи нещо със себе си, защото потъва, най общо казано".

Въпреки критиките към обществото, не може да се каже, че музикантите са от т.нар. "ядосани млади хора": Ядосани със сигурност не сме, защото да си ядосан, няма смисъл, но не сме и с розови очила. Мисля, че сме реалисти, но имаме малка доза оптимизъм, че ще се оправим", казва Гълъбов.

Името на албума "Призми" идва по идея на приятел на музикантите, а тя е, че те се събират и пречупват през сетивата на четиримата музиката, която излиза в прекрасен сноп от цветове.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: