Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Обсъждаха намаляване или сливане на "Б" групите
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 27.05.2010Коментари (19)1372
© Varna24.bg
Три варианта за бъдещето на „Б" групата обсъждаха днес футболните началници в България. Представители на всички клубове от Първа и Втора дивизия се събраха на заседание на Профилигата. Част от клубните началства са за запазването на досегашното статуткво - 2 „Б" групи от по 16 отбора. Второто предложение е да има една втора дивизия, съставена от 20 тима. Според третия разискван вариант ще има 2 „Б" групи от по 12 селекции, които ще играят помежду си по 4 пъти в рамките на един сезон.

Как точно ще продължи футболният шампионат на България ще се изясни напълно на 3 юни. За тогава е насрочен Изпълком на БФС, който ще разисква и ще се произнесе по предложенията на Професионалната футболна лига.

Голяма яснота по въпроса обаче ще има няколко дни по-рано. На 31 май Лицензионната комисия на БФС ще обяви кои от клубовете не получават лиценз за сезона 2010 / 2011. От бройката на отпадналите донякъде може да се прогнозира колко тима ще оцелеят в „А" група и колко „Б" групи ще има в България наесен.

Изпълнителният директор на Спартак (Пд) Людмил Божилов бе избран за член на Управителния съвет на Профилигата. Това стана на днешното заседание в София. Освен него като нови членове влязоха още Красимир Горанов от Банско и Калоян Панайотов от Черноморец (Поморие). В УС на Профилигата влизат още Атанас Узунов (Локомотив Пд), Димитър Димитров (ЦСКА), Трифон Попов (Литекс), Венци Стефанов (Славия), Константин Баждеков (Левски), Иво Тонев (Локомотив София) и Марин Маринов (Черно море).








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А група могат да я прекръстят на "Шопия и околните села". Иначе ако Ботев успее да започне от Б, било то справедливо или не, ще е доста интересно. Спартак Варна, Ботев Пд, Дунав Русе, Добруджа Добрич. Отбори с публика, а не села.
Горд член на "Глас народен", начело със Светльо Хиподилски! Бивши комунисти няма! Б(*П, ГЕйРБ, ДуПеСе и Атака - в Батака! Време е за промяна!
на 28.05.2010 г.
+1
 
 
Точно така: закриване на "А" група! Всичко е пародия на футбол! Истината е в "Б" и "В"!! Друго си е дерби между "Локо" ГО и "Янтра"! :D:D:D:D Моята гледна точка е: 16 отбора в "А", 4 отбора в Опасната зона, два от които изпадат директно на мястото на два - по един за първенците в ИЗТОЧНАТА и ЗАПАДНАТА "Б" групи (ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ГЕОГРАФСКИЯ ПРИНЦИП НА ДВЕТЕ ГРУПИ! НЕ МОЖЕ ПЛОВДИВ ДА ИГРАЕ С ВАРНА И БУРГАС, А ГАБРОВО И ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДА НЕ МОГАТ!!!!! ВТ - НА ИЗТОК, ПД И СМОЛЯН - НА ЗАПАД!!!). А за останалите две места, даващи право да се играе в "А", да участват 6 отбора, които да разпределят местата в 4 мача на принципа на разменените гостувания!!! 13-тия и 14-тия от "А" и 2-рия и 3-тия от ИЗТОЧНАТА И ЗАПАДНАТА "Б" групи!
0
 
 
Не сливане на двете групи,а закриване на "А"група,и всички да играят в "Б"защото такова е нивото ни,и първенците от двете групи играят финал.Който победи-шампион.Ако искат шопландия могат да си спретнат трета,тяхна си група и готово.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+2
 
 
Айде, чакаме новото сдружение да видим какъв отбор ще направи. Ще наследите ли историята на истинския Ботев???
+3
 
 
Засега броят на отборите в професионалните А и Б групи си остава по старому. Няма промени. Което ни дава голям шанс да ни лицензират за Б група! Ай, канариии!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Любопитно! Не футбол, а баскетбол сякаш са мачовете от АМФЛ-Варна
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Ватерполният "Комодор" - Варна ликува с победа над КПС "Варна" при 17-годишните
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: