Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тома: Не съм очаквал Асен Блатечки да ми каже, че съм грозен
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 03.05.2023Коментари (0)720
© NOVA
Победителят в девети лайв на "Като две капки вода“ Тома Здравков вдигна публиката на крака и я накара да танцува под звуците на обичаната от всички българи песен на Славка Калчева "Бяла роза“. Това е втора победа за рокаджията.

"Искам да поздравя и да благодаря на всички хора, които ми гласуваха доверие. Имаше танци и хората бяха щастливи. Когато имитирах Данчо Караджов, той беше сред публиката с една широка усмивка и това много ме успокои. Обаче тази прекрасна дама на народната музика Славка Калчева беше затаила дъх преди изпълнението ми. Но наистина когато някой излиза да те имитира ти минава мисълта, че може да се провали в тази имитация или да направи нещо да изглежда комично. 

Много исках да не прекалявам това специфично за народната музика и за нея вибрато. Мисля, че го направих доста добре и премерено. Една седмица слушам точно колко времена е това вибрато. Мина ми през главата да го направя леко комично, но без да обиждам някой от колегите, но има един прекрасен актьор, който винаги успява да излезе от образа си и да е супер забавен. Това е естествено Христо Гърбов, който много уважавам и обичам“, коментира в ефира на NOVA изпълнението си на "Бяла роза“ Тома.

"Близки приятели сме със Славка Калчева и тя е споделяла с мен, че слуша рок музика и много ме харесва. Засичали сме се на големи събития, на които се канят различни изпълнители, за да е по-цветна програмата и вече може да имаме и обща публика. Когато ходя на сватби, кръщенета и др. винаги звучи "Бяла роза“, разказва още той.

"Като две капки вода“ за мен е магия. Когато стъпя на сцената, дори и да има притеснение, буквално забравям кой съм. Не съм очаквал Асен Блатечки да ми каже, че съм грозен, но от неговата уста , това си е комплимент. Много изненади и предизвикателства получих от това предаване. Сега ще имитирам Тина Търнър“, каза певецът.

Тома спечели деветата вечер на имитациите в “Като две капки вода".

"За мен за влизането в образ и имитациите са нужни комплекс от качества. Носиш огромна отговорност ако имитираш някой голям изпълнител, например като Влади, който направи Фреди Меркюри. Но също така е важна и сценографията и какво точно трябва да имитираш – дали от клип или от лайв изпълнение. Страшно много обичам и уважавам Тина Търнър, но няма как да бъда нея или да вляза в образа й в живота. Задачата ми в следващия лайв е да направя Тина от нейния клип. Има една специфична стъпка и копитото на кончето. Ще поздравя публиката и хората, които ни гледат и ще им кажа, че са "The Best!“, обещава певецът.

Кои са образите, които би искал да направи?

"Много са и може би затова се появих и в моя си вид днес в студиото. Но носията много отваря хората и повдига духа. Човек успява да се върне към корените си и към народната музика. В колата си слушам все повече българска музика и се надявам да има повече авторски български песни като моята "Синя вечер“. Тя е написана за мен от големия Румен Бояджиев и се надявам да се въртят в пространството и хората да ме асоциират с моята музика“, признава Тома.



Още по темата: общо новини по темата: 6914
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: