Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
ФЕНкупата на Каменица стартира във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 21:59 / 05.06.2010Коментари (0)684
© Ole-bg.com
Днес във Варна започна шестият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010. За осма поредна година първият Шампионат по футбол за непрофесионалисти у нас предоставя на феновете възможността да играят любимата си игра в напълно професионални условия и да се чувстват като истински футболни звезди. В надпреварата за регионален победител участват 64 отбора – 56 от Варна, а останалите 8 – от Добрич.
Полуфиналния зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 откриха кметът на града г-н Кирил Йорданов и  г-н Бончо Бонев – председател на ССК “Черно море". Заедно с тях на церемонията по официалното откриване присъстваха Благой Калфов – председател на зонален съвет на БФС, голмайсторът на “Черно море" за всички времена– Стефан Богомилов, Ивайло Маринов – Олимпийски шампион по бокс, както и редица изявени спортни деятели от града. Всички гости получиха от името на Каменица АД почетни статуетки заради приноса си към развитието на спорта в града.
Веднага след официалното откриване започна и традиционният за Каменица ФЕНкупа 2010 демонстрационен мач, в който играха отборът на ветераните от "Черно море" и "Спартак" срещу този на медиите. Оспорваната приятелска среща приключи с резултат 1:0 в полза на тима на ветераните. Голът вкара участникът на Мондиал 1986 Живко Господинов.
Днес стартира и играта "Точен шут". Участниците, които пожелаха да пробват късмета си за голямата награда от 365 литра Каменица бяха 82. На финалния кръг, с начален час 11.00 ч. утре, неделя, ще участват калисаралите се 17.
Час по-късно, в 12.00 ч. в недел
© Ole-bg.com
ния ден, стартира и играта "Играй с вратаря". Тя е една от новостите в Каменица ФЕНкупа 2010 тази година и дава възможност на участниците да тестват футболните си умения, опитвайки се да вкарат гол на популярен професионален вратар. Предизвикателството за феновете във Варна ще бъде да отбележат удар във вратата на Георги Арнаудов – бивш вратар на “Спартак" Варна, както и на Младежкият национален отбор.
Финалният мач, който ще определи и регионалния победител в Каменица ФЕНкупа 2010 за Варна, ще започне в 12.30 ч. в неделния 06 юни.
Церемонията по официалното награждаване на финалистите  ще стартира в 13.00 ч.
Всички участници в полуфиналния кръг от Шампионата във Варна играят в екипи на adidas. Световният бранд, който е официален партньор на FIFA и UEFA,  тази година е част и от духа и атмосферата на Каменица ФЕНкупа 2010.
С  екипи на световната марка ще играят и класиралите се за Големия финал. Те ще се борят за титлата за Национален шампион в пълна екипировка на бранда: футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най високия клас на adidas – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.
Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е и Българският олимпийски комитет. Шампионатът вече е част от календара събития на БОК, а партньорството официално приобщава към олимпийския дух и всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010.
Каменица ФЕНкупа 2010 продължава да отличава и "Най-добър вратар", "Най-атрактивен играч" и "Най-спортсменски отбор". Призьорите в тези категории ще бъдат обявени утре.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: