Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Девойките младша възраст на "Хера – Варна" влязоха във финалите на държавното по хандбал
Автор: Екип Varna24.bg 09:57 / 22.05.2023Коментари (0)554
©
Девойките младша възраст станаха третата формация на хандбалния клуб "Хера – Варна“, които влизат във финалите на държавното първенство. Преди тях място сред най-добрите в страната си извоюваха 11 и 12-годишните таланти на клуба. Младшата на "Хера – Варна“ завърши на второ място в зона "Черно море“, след като направи силни мачове и в последния зонален турнир. Срещите се изиграха в спортния комплекс "Генерал Суворов“ в Суворово. Това съобщиха от пресцентъра на клуба за Varna24.bg.

Символичен домакин бе варненският клуб, който прие турнира на 30 километра от морската столица поради липса на зала. Цяла година момичетата от петте формации на "Хера – Варна“ тренират усилено, въпреки трудните условия с материалната база, за която засега остават само обещанията.

В първия си мач в Суворово талантите на Варна, водени от младите треньорки Димка Предьова и Гергана Ефтимова, надиграха категорично "Васил Левски“ от Нови пазар с 13:7 (6:4). Елеонора Стефанова заби първото попадение за варненки, а още след първите 5-6 минути на срещата, в която не успя да се включи капитанката Катрин Исмаилова, стана ясно, че "Хера – Варна“ е по-добрият тим и изненади в този мач не може да има. Мария Илиева с 4 гола бе най-резултатна.

Като цяло и във втората, и в третата среща, варненските таланти демонстрираха амбиция и тактическа дисциплина, показаха нагледно, че са усвоили основните постановки в двете фази на играта – защита и нападение, а на вратата Рая Кожухарова и Габриела Кръстянина се отличиха с добри спасявания и с отразени 7-метрови наказателни удари. Публиката в залата аплодира хубави атаки и красиви стрелби на момичетата от Варна.

Лека победа взе "Хера – Варна“ и във втория си мач – срещу "Опака“ със 17:10. Тук Елеонора Стефанова и Мария Илиева записаха по 5 попадения.

Третият сблъсък противопостави първия и втория в класирането – "Бяла“ и "Хера – Варна“. Варненските таланти тръгнаха добре в двубоя, но грешки поради нарушена концентрация дадоха шанс на "Бяла“ да поведе и да задържи аванса си до края за победата с 18:12.

"Доволна съм от всички момичета. Всяка от нашите състезателки има принос за крайния успех - класирането на финалите, което бе и нашата задача номер 1“, коментира треньорката Предьова.

На турнира в Суворово вратарката Рая Кожухарова влезе в "Златната седмица“ на идеалния отбор, а капитанката Катрин Исмаилова бе определена за най-добър защитник.

"Продължаваме да работим, за да вървим напред. Благодарни сме на хората, които цяла година ни подкрепят – родители, спонсори, приятели. Задача на отбора за финалите през юни е класиране най-малко в шестицата“, допълни Предьова.

За "Хера – Варна“ на турнира в Суворово играха Катрин Исмаилова (6 гола), Мария Илиева (12), Елеонора Стефанова (9), Симона Иванова (1), Даная Минчева (9), Мая Кръстева (2), Зоя Христова, Максимиляна Аврамова, Гергана Христова, Антония Димитрова (2), Сабрина Савчева и вратарките Рая Кожухарова и Габриела Кръстянина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: