Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лена Бориславова участва в подкаст, разказа любопитни и пикантни подробности за живота си
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 11.06.2023Коментари (0)1928
© YouTube
Лена Бориславова и годеникът ѝ Мирослав Иванов не са се оженили заради COVID. Това каза тя в подкаста "Нов човек". В момента двамата чакат и първото си дете. 

Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие трябва да мина като всяка една друга жена. Единствената разлика ще бъде, че вероятно ще имам повече снимки с корем в жълтите медии, каза още тя. Бременността пък била лека и безпроблемна.

Бориславова има стремглава кариера - Специализиралата в “Харвард" юристка бе една от трите българки, включени в престижния списък на международното списание “Форбс" за най-успешни млади предприемачи в света за 2018 г., звезда на една от най-престижните адвокатски кантори в България.

Всеки се вълнува и ти стиска палци преди да заминеш да учиш в престижно училище на Запад, а след като се върнеш това се заменя с едно чувство на неудобство. Защо ни навираш в носа, че си завършил "Харвард", казва още Бориславова.

Имаме страшно талантливи деца и младежи, които просто трябва да повярват, че могат да постигнат нещо, казва още тя. Според нея егото и личното позициониране е много по застъпено в мъжете. Дамите са по-малко склонни да поемат риск и да бъдат част от политиката. 

Моята сестра е по-малка с 11 месеца и винаги сме си били най-близки. До VII клас учехме заедно в един клас. Имахме възможността да се пазим една-друга, разказа още Бориславова. Майка им пък винаги ги насърчавала да бъдат най-добри в това, което могат.

На мен домакинските занимания не са ми слабост, нито като предпочитания да ги свърша, нито, като успеваемост. Загуба на време е, казва с усмивка Лена Бориславова. И нито веднъж през годините майка ѝ не казала - "трябва да умееш да сготвиш на мъжа ти" или "да миеш чинии, защото това е задачата на една домакиня".

Бориславова никога не си е представяла, че ще влезе в политиката. Даже е много смешно, защото преди да стана народен представител никога не бях гледала заседание на Народното събрание. Преди да стана говорител на правителството не бях гледала брифинг на Министерския съвет. Поради и силното ми неодобрение към предишните, призна тя. Първият ѝ досег с политиката бил пък през 2016 г., когато се върнала от САЩ. Разхождала се пред Народния театър, където много и харесало. Само няколко метра по-надолу картината беше много по-различно започваш да цапаш по плаващи плочки, в метрото пък виждат смачкани от живата хора, бездомните кучета в "Обеля", дупки, спомня си тя. И тогава се присъединила към "Да, България", но голямата енергия не успяла да се превърне в нещо по-устойчиво. В един хубав априлски ден в кантората, в която работих, получих предложение от Кирил Петков да му помагам като служебен министър на икономиката, разказа тя. Покрай смяната на ръководството на Българската банка за развитие дошли и първите атаки към нея. Започнаха да се пишат разни жълти статии и неверни неща, като това че съм взимала баснословни суми от банката, за да върша тази работа, разказа тя. Тогава продължила да работи и в кантората и да помага на Кир Петков и Асен Висилев, а положителното било, че успяла да качи 5 кг. Първите няколко пъти след учредяването на "Продължаваме промяната" пък не се престрашила да вземе това решение и да се присъедини към тях. От кантората пък ѝ казали, че ако не стане народен представител няма да я вземат обратно, защото не искали да се политизират, цитира "24 часа". Аз не съм човек, който просто се пуска по течението и няма цялата информация. Спомням си една събота, когато работех в кантората, а през това време водачите на листите са събрани в една зала и започнали да ѝ казват, колко вдъхновяващи личности са срещнали на нея. Седях няколко часа и се прибрах вкъщи и си казах, че и аз искам да са част от хората, които искат да променят нещо, а не да имам сигурна заплата, разказа още тя. 

Ако можех да се върна година и половина - две назад и знам какво ще ми се случи - с всички атаки и песни, бих взела същото решение. Това, което ми взе е комфорта да бъдеш обикновен човек. Всичката плява и помия, която се излива рефлектира и върху баби, майки и роднини. На тях не им става приятно и не знаеш дали ще могат да понесат цялата тази тежест. Факт е, че моите баби понякога са се разстройвали от всички неща, които се изписаха, каза още тя. 

С Мирослав Иванов пък не успели да се оженят заради COVID. Тяхното любимо заглавие пък било "Лена и Мирослав са на романтично пътешествие в Париж", а снимката им била от Тадж Махал в Индия. Атаките срещу мен са били защо нося бели маратонки, или защо в един пъзел от картини Българската национална телевизия така ги е поставила, че все едно се вържа за ръка с премиера, каза още тя.




Още по темата: общо новини по темата: 6917
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: