Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Стилиян Петров събира световни футболни звезди за благотворителен мач в столица
Автор: Екип Varna24.bg 14:00 / 12.06.2023Коментари (0)425
©
Световни футболни звезди ще пристигнат в София, за да вземат участие в благотворителен двубой. Мачът се организира от фондацията на Стилиян Петров.  Това разкри бившият капитан на националния отбор на пресконференция в столицата. Двубоят ще се проведе на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Събраните средства ще бъдат изразходвани за лечение на хора с онкологични заболявания. Както е известно, самият Стилиян Петров страдаше от левкемия преди години. 

Петров ще обявява през 2 седмици по пет човека от всеки тим, а днес разкри първите 10 легенди, които ще присъстват на събитието. Всички събрани средства ще бъдат дарени на болници в България и хора, лекуващи се от ракови заболявания. Той разкри имената на първите 10 участника, които са потвърдили участие в двубоя. От българите това са:Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Мартин Петров, Наско Сираков и Мариан Христов. Треньор на звездния отбор ще бъде Димитър Димитров - Херо. 

Селекцията на чужденците пък ще включва Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Техен треньор ще бъде бившият наставник на Селтик, Астън Вила и националния отбор на

Стенли добави, че от чисто организационна гледна точка не е било проблем да събере звезди на футбола както от нас, така и от чужбина.

"Не беше проблем да събера играчите. Да, повечето от тях отдавна не се занимават професионално с футбол, но в никакъв случай не са загубили форма – даже, Христо Стоичков каза, че ще започне специално да тренира по три пъти в седмица“, каза Петров.

Той каза също така сподели, че от фондацията му ще следят средствата, събрани на благотворителния мач през септември, за да се избегнат евентуални злоупотреби.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: