Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доц. Буруджиева: Вече има мнозинство за конституционна реформа
Автор: Екип Varna24.bg 18:49 / 15.06.2023Коментари (0)922
© NOVA
Нямам съмнение, че може да се случи мнозинство за конституционна реформа. Позициите на партиите са ясни. Единствено БСП изразиха различно становище. Друг е въпросът колко бързо това ще се случи. Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева в ефира на NOVA.

"Основният закон в държавата вероятно заради драстичното неща, случили се в обществото, би трябвало да придобие някаква адекватност. От това да имаме главен прокурор и той да е една от безконтролните фигури, ние се люшкаме в другата крайност. Много трудно ще се решат ключово важните проблеми преди да се обсъждат конкретни текстове, обясни тя. По думите ѝ не е коректно да не знаем кой експерт пише промените“, обясни тя.

"ДПС имат проект, който е внесен. ПП подготвят свой, в който главното е кой да държи юздите на главния прокурор. Главният прокурор е институция и ако го премахнеш означава да разбъркаш цялата конструкция на съдебната система. Това не е никак просто. За мен дебатът по съдебната реформа трябва да е много сериозен и той трябва да започне от експертите“, предупреди политологът.

"Нежеланието да се участва в предварителния дебат не е от най-полезните ходове. Това означава, че БСП смята, че не трябва нищо да се променя в Конституцията“, смята доц. Буруджиева.

"Очертават се противостоящи отношения, а не партньорски между президента и новата коалиция. Той ясно показа своето отношение към това правителство при връчването на мандата. Със смяната на областните управители Радев показва, че е не е съгласен с политиката на това правителство. ГЕРБ направиха жест и се отказаха от мандата си. Сега стоят отстрани и наблюдават. Управлението буксува в момента. Не могат да се вземат категорични и бързи решения. Виждаме, че всяко нещо се обсъжда, всяка грешка се вади. ГЕРБ са на ръба на пропастта. Ако направят още една крачка назад, ще плащат много голяма електорална цена“, обобщи политологът.

Според мен се подготвя почвата за нов политически проект, който ще се оглави от Гешев. Продължава да има нужда от промяна в обществото. Този проект обаче може да повтори съдбата на Цветан Цветанов, смята тя.



Още по темата: общо новини по темата: 1099
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/184 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: