Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Счупен крак състари Слави Трифонов
Автор: Екип Varna24.bg 20:56 / 02.07.2023Коментари (0)2236
Потрошен крак и болест на очите състаряват Слави Трифонов. Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" живее със силни болки дълги години, след като през 2009-а счупи много лошо крака си при нелеп инцидент по време на турне в Стара Загора. Тогава Слави се хлъзга на душ гел в банята и се потрошава на пода. Слави е със счупена тазобедрена става на левия крак и едва допълзява до врата на банята.

"Болката е ужасно неприятна при счупване на тазобедрена става и не мога да допълзя, не мога да извикам, нито мога да стигна до телефоните - разказва Трифонов. - И което е още по-нелепо, успях да се довлека до вратата в рамките примерно на петнадесет минути, отворих я. Бях заел целия хотел в Стара Загора и добре, че минаха някакви пичове от техническото обслужване и на единия му казах: "Ела и ми помогни да си обуя някакви гащи."

Нелепият инцидент променя тотално живота на Слави. Шоуменът претърпява първата си операция в Стара Загора, но тя не е успешна. Следва дълъг период на рехабилитации и нови интервенции, които също не му помагат особено. Жестоките болки видимо състаряват Слави и усмивката му постепенно слиза от лицето му. Трифонов е намръщен в последните години, започват да се появяват бръчки, сенки и лицето му тотално се променя. Две години преди счупването на ставата Слави е временно сломен от друга болест. Шоуменът внезапно изчезва от екран и всички започват да се чудят какво се случва с него. В крайна сметка самият Трифонов се появява пред зрителите и разказва за проблема си. Оказва се, че Дългия има неврит на окото.

"Атрофира една част от нерва и така аз в централната част на окото не виждам оттогава - разказва Слави. - С лявото око. При всичките тези години аз не виждам с едното око, което какво значение има? Мозъкът свиква и, общо взето, го компенсираш. Виждам малко в периферията, но в централното не виждам. Т.е., ако си затворя едното око - дясното, с лявото не виждам в центъра, което ме прави неспособен да виждам."

Оттогава Слави почти винаги е със слънчеви очила, дори и когато води предаването си. Проблемите с очите се възобновяват периодично, което кара Трифонов много да внимава.

Преди началото на здравословните проблеми Слави води здравословен начин на живот и влиза в много добра форма. По време на студентското предаване "Ку-ку" Трифонов носи дълга коса на опашка и е изключително кльощав на фона на високия си ръст. Шоуменът започва да оплешивява, обръсва се гола глава и започва да тренира. По едно време Слави се бе преобърнал във фитнес маниак с тегло около 115 килограма. Дългия усилено тренираше в залата и оформи доста впечатляващи мускули.

Всичко това се променя с операциите на крака, след които лекарите му забраняват подобни натоварвания. Слави сменя ставата си, но за да води пълноценен живот, е принуден да пие обезболяващи и да си бие инжекции.

"Измени ми се цялата структура на гръбнака и на таза и сега ме боли ужасно кръстът - признава Трифонов. - Ходя всеки ден на физиотерапия, единия ми крак е малко по-къс от другия и, общо взето, оттогава не мога да се оправя заради тоя счупен крак. Просто и в момента болката е много сериозна, продължава да ме боли всеки ден, но аз не съжалявам дори и за секунда, защото просто така се е случило. Съдбата е такава понякога - нещо се променя за секунда и човек трябва да се справя с новите обстоятелства."

През последните години Слави трудно се придвижва и се подкрепя с патерици. Понякога се налага хора от екипа да го поддържат, за да може да стигне до работното си място. Болката ясно си личи по лицето на 56-годишния бивш водещ, който слезе от екрана и от сцената. На последните си концерти Слави бе принуден да пее седнал. За щастие напоследък лидерът на "Има такъв народ" е по-добре със здравето. Трифонов вече се придвижва без чужда помощ и дори е захвърлил неизменните патерици, с които куцукаше от години. Използва ги само в краен случай при нужда, пише България Днес.



Още по темата: общо новини по темата: 6917
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: