Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Демерджиев за визитата на Зеленски: Ако има разговори, които са останали скрити от обществеността, това е един много лош ход и много лош знак
Автор: Екип Varna24.bg 20:23 / 09.07.2023Коментари (0)993
© Фокус
Един държавен глава е нормално да бъде поканен от друг държавен глава, не тази среща да е инициирана по друг начин. Винаги е добър знак да се следва държавният протокол. Това заяви бившият вътрешен министър Иван Демерджиев от служебния кабинет на Гълъб Донев в ефира на NOVA. Думите му са по повод отминалата визита на украинския президент Володимир Зеленски в страната ни, който дойде по покана на правителството, а не на президента Румен Радев.

"Ако има разговори, които са останали скрити от обществеността, това е един много лош ход и много лош знак. По време на бившето служебно правителство всички съществени разговори, които сме водили на международни теми, са свеждани до знанието на българските граждани. Мисля, че позицията на президента по време на тези разговори беше достойна или поне такова е отразяването във всички международни медии. На мен ми прави странно впечатление различния начин на отразяване на този разговор в България и навън. За капан едва ли можем да говорим", каза Демерджив по повод визитата на украинския президент.

"Протестите на полицаите са напълно справедливи. Това не са просто протести на полицаите. Те реагират, за да може да се спаси работата на системата. От системата на МВР се очаква много – както борбата с нелегалната миграция, така и сигурността в страната", заяви той.

За основателността на недоволството на служителите на МВР той даде пример, че са поискали 1260 щата в "Гранична полиция", които при този бюджет не могат да бъдат осигурени. "Вътрешната комисия гласува по-рано допълнително включване на щатове в пожарната", добави Демерджиев.

"Ако не бъдат вдигнати заплатите и не бъдат вдигнати капиталовите разходи, защото се рушат сгради, ефектът ще бъде пагубен за цялата система на вътрешната сигурност на държавата", каза още той.

Като необходимост да бъде довършена дейността на служебния кабинет той обясни: "По отношение на пътната безопасност има много действия, които да се извършат изключително бързо – да се оборудват служителите на министерството с нужните технически средства, да има цялостно взаимодействие на всички държавни органи и с координирани дейности да се предприемат бързи мерки", заяви Демерджиев.

Според него назначаването на Антон Златанов за шеф на "Гранична полиция", е грешка. "Той има качества, но няма опит в сферата на гранична полиция. Неговата предшественичка имаше международни контакти. Лош знак е тази рокада, както е лош знак и смяната на шефа на полицията в Кюстендил. Лош знак е да се връщат на постовете им хора, замесени в контрабанда. Добър пример е новият шеф на Столична дирекция на МВР", обясни бившият вътрешен министър.

За убийството на бизнесмена Красимир Каменов-Къро в Южна Африка той обясни, че при покушението са изчезнали и вещи от сейф.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: