Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Той е легенда и ще пее в София в края на годината! Не е фотограф, но прави една от най-хубавите снимки на кралица Елизабет
Автор: Цвети Христова 15:01 / 13.07.2023Коментари (0)923
Той е великолепен певец и чаровен мъж. Милиони фенове по целия свят знаят на изуст почти всичките му песни. Роден е на 5 ноември 1959 година в Кингстън. Родителите му, Конард и Джейн, емигрират от Англия в Канада. Голяма част от детството си прекарва в Европа и Азия, защото баща му е бил канадски дипломат.Албумът му Reckless достига до №1 в класацията за най-добър албум. Шест песни от него достигат до Топ 20 в музикалните класации в Канада, сред които са Run To You, Summer of '69 и Heaven. Този албум става платинен в САЩ. Познахте ли кой е този певец? Sofia24.bg ще ви разкаже за Брайън Адамс, който ще гостува отново в България в края на годината. 

Легендарният рок изпълнител ще пее в зала "Арена София" на 8 декември. Мащабното турне на артиста вече стартира в САЩ и ще продължи с европейска обиколка, чието начало ще бъде дадено в София. Турнето носи името на петнадесетия му студиен албум "So happy it hurts“, издаден миналата година и номиниран за награда "Грами“. Албумът е създаден изцяло от канадския певец по време на пандемията и включва 12 песни, които той записва сам, свирейки на различни инструменти.

Брайън Адамс определено е един от певците на любовта. Припомняме също така, че той изпълнява и песента Bang the Drum заедно с Нели Фуртадо на откриването на Зимните олимпийски игри във Ванкувър през 2010 година. Една от неговите най-популярни балади “Please Forgive Me" е популярна по целия свят. Той стана най-известният канадски певец от края на 80-те и 90-те години. и е най-известен със своите балади (чисто рок традиция) и класически песни като “Summer of '69" и “Cuts as a knife". По време на концертите си Брайън Адамс избира едно момиче от публиката, с което да изпее "When You’re Gone".

Днес певецът живее в Англия с личната си асистентка Алисия Грималди, която на 22 април 2011 година ражда дъщеря, наречена Мирабела Бъни. Това е първородното дете на Брайън Адамс. На 14 февруари 2013 година е родена и втората им дъщеря Лула Рози Ли. 

"Никога не съм харесвал идеята да стана знаменитост", казва Адамс. 

Бъдещата звезда напуска училище, когато е на 16 години. Любопитно е, че с разрешението на майка си е похарчил всички събрани пари за колеж, за да си купи пиано. Участвал е в в два филма - "Розовият кадилак“ и "Домът на глупаците“. 

Брайън Адамс се занимава и с фотография, като е носител на престижни награди в тази област. Може да се похвали с уникална снимка на кралица Елизабет II. През 2002 година той прави фотопортрет на кралицата по случай златния й юбилей. На неговата снимка Елизабет II се усмихва. По-късно тази фотография е използвана за марка от Канадската поща. 

Той е изявен активист за защита правата на животните, като помага за създаването и на южноантарктически резерват за китове. Брайън Адамс е носител на престижната хуманитарна награда Allan Waters Humanitarian Award. Брайън има три номинации за "Оскар" и над 10 номинации за Grammy. Печели наградата веднъж – през 1992 г. за песента "(Everything I Do) I Do It for You". Пет пъти е номиниран и за "Златен глобус“, а през 2011 година получи и своята звезда на "Алеята на славата" в Холивуд.



Още по темата: общо новини по темата: 6917
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: