Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът Иван Портних награди световни и европейски шампиони
Автор: Екип Varna24.bg 14:48 / 19.07.2023Коментари (0)857
© Община Варна
Кметът на Варна Иван Портних награди млади спортни надежди на Варна, спечелили световни и европейски отличия в художествената гимнастика и в щангите. Това съобщиха от Община Варна за Varna24.bg.

Грациите Елвира Краснобаева, Красимира Иванова и Андреа Иванова станаха световни шампионки по художествена гимнастика на Световното първенство за девойки в Клуж-Напока, Румъния. Техни лични треньори са Светлана Юриевна и Деница Христова. В индивидуалната надпревара Елвира Краснобаева от клуб “Грация", с треньор Светлана Юриевна, стана световен шампион при девойки на топка. В ансамбловата надпревара Красимира Иванова, също от клуб “Грация" с треньор Светлана Юриевна, и Андреа Иванова – от спортен клуб “ЧАР - ДКС", с треньор Деница Христова, завоюваха първата световна титла в многобоя при ансамблите за девойки.

Награди от кмета получиха и шестима състезатели по вдигане на тежести от спортен клуб "Титан", възпитаници на Спортното училище, с треньор Живко Николов. Те завоюваха златни, сребърни и бронзови отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки в Кишинев, Молдова. Златни медали спечелихаа Костадин Балинов (категория до 102 кг), и Симеон Арнаудов, (категория до 55 кг.), Софиа Стефанова, (категория до 76 кг,) спечели среброто в общото класиране; сребро завоюва и Мария Александра Арнаудова, (категория до 71 кг); Александра Николова, (категория до 40 кг), е с бронзово отличие, а Магдалена Димитрова, (категория до 49 кг), остана на четвърто място.

"Гордеем се с Вас, защото за пореден път прославяте Варна и България - с невероятния си талант и воля за победи! Всички Вие сте пример как с ежедневен труд, енергия, воля, постоянство и дисциплина, се постигат световни успехи. Бъдете здрави! Сигурен съм, че тепърва ще ни радвате с още много отличия", обърна се кметът към спортистите и треньорите. Те отправиха думи на благодарност за подкрепата от страна на Община Варна. На събитието присъстваха председатели и президенти на спортни клубове, членове на управителните съвети, треньори и състезатели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: