Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Официално Сашка Васева се завръща на сцената
Автор: Екип Varna24.bg 08:42 / 23.07.2023Коментари (0)703
©
Сашка Васева ще се бори за победата в тазгодишното издание на "Пирин фолк". Това стана ясно, след като журито обяви резултатите от предварителния етап в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа.

Сашка Васева в дует с Юлиян Асенов са класирани на първо място с песента "Боже мили". Двамата са получили 229 точки от 250 възможни и ще се появят на сцената на Летния театър в Сандански в края на август. В оценителна комисия личат имената на Гуна Иванова, Райко Кирилов и Ненчо Касъмов, като журито прослушва и оценява анонимно произведенията на кандидатите.

През последните години Дупнишката Мадона остави кариерата си настрани, след като започна тежка битка с тумор в мозъка. Сашка преживя тежка операция в Германия, а възстановяването на певицата е сложно и продължително. Фолклегендата напълно ослепя и изгуби всякаква надежда отново да прогледне, но в момента има по-голяма надежда, че ще се възстанови.

По време на интервенцията, която продължава повече от 12 часа, докторите отстраняват тумор от главата на Васева, голям колкото яйце. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да не вижда. 10 години Сашка Васева живя с грешна диагноза - атрофия на зрителния нерв. Изпълнителката се опита да се излекува с народна медицина и чудодейни извори. Но проблемът й рязко се задълбочи и тя ослепя напълно.

През август миналата година Васева вдигна на крака публиката на "Пирин фолк" в Сандански. Обичаната певица бе гост-изпълнител на 30-ото юбилейно издание на фестивала и за първи път се появи пред публика след операцията. И ако тогава изпълнителката беше само гост, то сега певицата ще е участник в конкурса и ще се бори за победата, припомня България Днес.

Наближаващото 31-во издание на фестивала ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 25, 26 и 27 август. Специални гости ще бъдат Райна, Вили Рай, Иван Дяков, Теодора, Радостина Паньова и Емилия.

"Пирин фолк" има специално място в живота на Сашка, тъй като от там преди близо три десетилетия стартира кариерата й като певица. С изпълнението на авторската си песен "Зелените очи", която представя за пръв път на фестивала през 1997 г., Сашка предизвика истински фурор в Летния театър преди година. А публиката стана на крака, за да я аплодира дълго. Очакванията са и сега интересът към появата й да бъде много голям.

Желаем й успех!



Още по темата: общо новини по темата: 6917
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
предишна страница [ 1/1153 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: