Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Екоминистърът Юлиян Попов във Варна: Вчера плувах в морето пред курорта "Св. Св. Константин и Елена"
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 22.08.2023Коментари (0)4754
© Varna24.bg
Ние даваме обективна информация. Не е функция на Министерството да крие данни, за да подкрепя туризма. Това заяви във Варна министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, по повод изнесената информация от проучване, извършено по съвместна инициатива между група "Микробиологични рискове в околната среда, проект SUMMIT" на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и асоциация "Активни потребители", което твърди, че е констатирано замърсяване на Черно море, предаде репортер на Varna24.bg.

Поддръжник съм на гражданските инициативи относно околната среда. Те са много важни. Такива преди години промениха политиката в София, касаеща въздуха, стана ясно още от думите на министър Попов. В този случай - за чистотата на Черно море, обаче няма яснота относно параметрите, които са ползвани, стана ясно още от думите на екоминистъра.

Тази неделя, допълни той, бе получена информация за замърсяване край Поморие. Веднага бе сформирана група и бе обходен голям периметър. Бе открито само малко - колкото юмрук замърсяване. Това показва, че понякога в социалните мрежи от нищо се получава нещо, стана ясно още от думите на Юлиян Попов.

Ние - като ведомство, работим с обективна информация. Вчера плувах в морето пред курорта СВ. св. Константин и Елена. Често е, каза още той.

Министър Попов присъства днес във Варна - в Националния пресклуб на БТА, където бяха представяне на обобщени данни за "Съвременно състояние на околната среда в Черно море и пред българския бряг“ - част от подготвения доклад за оценка на състоянието на морската околна среда по Рамковата Директива за водите и Рамковата Директива за морската стратегия за 2022 г. То бе представено от експерти от Института по океанология "Фритьоф Нансен“ към БАН.

Това е много важно проучване, което показва дългосрочната перспектива за развитие на Черно море. Обемът на доклада, който ми бе представен е много голям. Извършени са детайлни проучвания. Уникална е екосистемата на крайбрежието на Черно море. Ние - като Министерство, се ангажираме да даваме публичност на такива проучвания и да ги подкрепяме, заяви още министър Юлиян Попов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: