Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Христо Стоичков бе специален гост на младежкия форум "Достойни за България"
Автор: Екип Varna24.bg 20:36 / 22.09.2023Коментари (0)428
Най-успешният български футболист Христо Стоичков мотивира и вдъхнови над 100 момчета и момичета, участници в младежкия форум "Достойни за България", провел се в Младежкия дом в град Пазарджик. Това съобщиха от Сдружение "Младежки гвардейски отряди".

Освен носителя на "Златната топка", гост-лектори по време на събитието бяха още олимпийската медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова, популярният актьор Мариан Бачев, председателят на Административен съд – Пловдив Мариана Шотева, кметът на Пазарджик Тодор Попов, президентът на волейболния Хебър Александър Иванов, президентът на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров и Джузепе Ди Франческо - почетен консул на Република Италия в Пловдив. В проявата се включиха и представители на Националната гвардейска част.

Младежкият форум "Достойни за България" е основна дейност по проекта на Сдружение "Младежки гвардейски отряди" - "Младите хора – Бъдещето на България – с неограничени възможности" с договор № 25-00-20/10.07.2023, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за младежта (2021-2025), Тематично направление - "Неформално обучение за придобиване на умения и ключови компетентности.", Министерство на младежта и спорта.

В продължение на часове младите хора от Пазарджик и представители на Младежките гвардейски отряди от цялата страна станаха свидетели на разказите за личностното развитие на всеки един от тези професионалисти в собствените си области. Водещ на събитието бе Джем Юмеров – бивш гвардеец в VI Ученически гвардейски отряд – Айтос и настоящ студент по журналистика във ФЖМК към СУ "Свети Климент Охридски“

Присъстващите бяха приветствани от Таня Димитрова - ръководител на XVIII Ученически гвардейски отряд – Пазарджик, който бе своеобразен домакин на мероприятието. Веднага след нея с "Добре дошли" към всички се обърна и кметът на града Тодор Попов, който подчерта колко важна е ролята на младите хора и това да им се осигури добра среда за развитие, като изтъкна всички достойнства в развитието на Пазарджик в областите на спорта и културата.

Гост-лекторите на форума отправиха много ценни послания към младежите.

"Използвайте отрязъка от живота си, който ви е даден, за да намерите и правите това, което ще ви направи щастливи", пожела им Мариан Бачев. Той разказа за трудностите, които е срещал по време на актьорската си кариера и как не се е отказвал в трудните моменти, а винаги е полагал максимално много труд, за да постигне мечтите си.

Президентът на ВК "Хебър" Александър Иванов посъветва момчетата и момичетата, ако се захващат с нещо, да бъдат отдадени на 100 процента. "Ако не го правите, всеки ден ще се събуждате тъжни.'', посочи той.

Появата на Христо Стоичков предизвика истинска еуфория сред присъстващите млади хора на форума "Достойни за България". Легендарният футболист даде ценни напътствия на учениците, като това да избягват думичката ''аз'' и да се стараят да бъдат обединени. "Думата "аз“ е зачеркната в моя живот. Тази дума пренебрегва другите около нас. На първо място поставям семейството, приятели, съотбрници, фенове защото сме едно. Тръгнал съм от Ясно поле и стигнах до София. През 90-та отидох в Барселона.", каза Стоичков. "Няма ли здраво обединение, нищо няма да постигнем. Здраве ви желая и българското никога да не го оставяте", допълни Камата.

Изключително трогателен момент просълзи великия футболист, след като заедно с д-р Денислава Ангелова, председател на Сдружение ''Младежки гвардейски отряди'', сбъднаха мечтата на 10-годишния Мартен, който наскоро е бил диагностициран с диабет. Момчето получи най-големия подарък, за който е мечтало - да види идола на живота си и да му каже просто едно "Здравей". Топлата прегръдка между двамата предизвика емоции, сълзи и аплодисменти у всички.

Олимпийската медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова се обърна към участниците във форума "Достойни за България" със съвет да бъдат добри и честни с хората, които са около тях: "Бъдете мили, достойни, това ще ви донесе удовлетвореност. Правете добро! Ако вярвате и правите нещата с любов, винаги ще има резултат."

''Всеки един от вас притежава нещо изключително, което го прави достоен българин. Всеки един от нас носи достойнството в себе си!", каза от своя страна спортният журналист Найден Тодоров.

Джузепе Ди Франческо се обърна към младежите с посланието, че е важно да имат самочувствие, но да не бъркат тълкуването на тази дума: "Самочувствието означава да дадеш най-доброто от себе си и по този начин със сигурност ще постигнеш резултат",

"Винаги вярвайте в себе си и имайте план "Б". Вие сте тези, които пишете съдбата си", мотивира младите гвардейци ръководителят на Административен съд – Пловдив Мариана Шотева.

Момчетата и момичетата споделиха, че да носят гвардейската униформа е голяма гордост и чест за тях. А представители на националната гвардейска част, които участваха във форума "Достойни за България", пожелаха на своите последователи винаги да бъдат единни.

В края на събитието, Сдружение "Младежки гвардейски отряди" в лицето на своя председател д-р Денислава Ангелова, изказа благодарност към Богдан Паташев – доскорошен посланик на България във Ватикана, че е спомогнал да сбъдне мечтата на младежите да посетят Папската швейцарска гвардия.

След края на форума "Достойни за България" всички младежи посетиха изложбата "Личности и събития в българския спорт“, която гостува в Регионален исторически музей – Пазарджик.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: