Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Любо Минчев: Ние ще сме детската градина на първенството
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 16.09.2010Коментари (0)489
© narodnodelo.bg
Новият старши треньор на баскетболния "Евроинс-Черно море“ Любомир Минчев е останал с отлични впечатления от старанието на състезателите си в първите седмици, откакто пое тима. Както е известно, специалистът замени Даниел Димитров във Варна, а в състава му ще играят само таланти от школата между 17- и 22-годишна възраст.
"Приятно съм изненадан. Момчетата се стараят и нямам абсолютно никакви забележки. Още като разбрах за интереса от страна на "Черно море“ към мен, бях наясно, че идеята е да се залага през тази година на младите баскетболисти. Това, естествено, си има както своите минуси, така и своите плюсове. Те са млади, но пък нямат достатъчно опит. В сравнение с другите отбори, ако трябва да сравняваме, ние ще сме детската градина на първенството“, коментира пред "Народно дело“ Минчев.
Той има опит в работата с младите още от треньорския си период в "Левски“. "Тогава ми бе много трудно. Бяхме със Стоян Божанков, който бе старши треньор и ми помагаше много. Човек, който работи с младите, трябва да има търпение. Иначе няма как тези играчи да свикнат с всичко, което се изисква от тях. Не става от днес за утре. Израстването им е много продължителен процес. Аз съм на мнение, че това е една от най-важните възрасти за изграждане на играчите. Трябва страшно много да работят“, категоричен е Минчев.
Договорът на младия треньор е за две години, а негов консултант ще бъде Петко Делев. "Няма как да не съм доволен, че ще работя с Петко Делев. Той е опитен треньор, познава много добре момчетата и ще ми бъде от много голяма полза“, смята наставникът.


Няма поставени цели
Ръководството на "Черно море“ не е поставяло цели за класиране пред младия треньор Любомир Минчев. "Въпреки това, като всеки един треньор, и аз искам отборът ми да бие и да е нагоре в класирането. Когато работиш с млади играчи, трябва да ги възпитаваш в такъв дух, че да могат да побеждават. Ясно е, че нашите възможности на този етап не са чак толкова големи. По-ограничени сме и по-трудно ще става това. Но в хода на шампионата се надявам да се види израстване в талантите и лека-полека да се налага един стил на игра. Това е моето желание – да видя този отбор, който в началото на годината е играл по един начин, в края й да е много по-добре. Напълно съм наясно, че в първите мачове това няма да стане. Трябва да има работа, наслагване, натрупване. Това израстване не става за един или два месеца“, заяви Минчев.


Сашо Янев го впечатлил в националния отбор

Любомир Минчев е останал приятно изненадан от качествата на Александър Янев. Двамата работиха за първи път заедно през миналия месец, когато талантът от Варна бе в мъжкия национален отбор, където пък помощник-треньор на Росен Барчовски е именно Минчев. "За първи пък имах възможността да го видя как работи и как играе. Останах с много положителни впечатления от него. Работата, концентрацията и желанието му бяха на много високо ниво. Той е за първи път в националния отбор и бе нормално да е доста по-мотивиран. Сашо отказа две оферти от чужбина, за да може през тази година да работи, тренира и играе повече в родния си клуб. Все повече ще носи отговорността в отбора“, смята Минчев.
Младият специалист е сигурен, че повечето игрови минути през мин
© narodnodelo.bg
алото първенство превръщат Сашо Янев, Тихомир Желев и Васил Кьосев в лидерите на отбора.


Искал двама опитни играчи
Желанието на Любомир Минчев при идването му във Варна е било да бъдат привлечени двама опитни баскетболисти. Първоначално от ръководството на клуба се обмисляше подобен вариант, но в крайна сметка той пропадна. "Исках двама опитни, защото това е полезно за самите млади играчи. Да има някой, който да ги води, както миналата година във Варна бяха Мираковски, Хриси Димитров, Гари Уеър. Сега се очертава резултатите изведнъж да паднат на техните плещи. Това обаче си има и положителни страни и се надявам те да са готови“, обясни Минчев. Той е доволен, че в "Черно море“ се завръща плеймейкърът Пламен Алексиев, който също е юноша на варненския клуб и ще е най-опитният състезател. Въпреки че е само на 25 години, Пламен ще е и най-възрастният в отбора.


Близнаците ще са по-силни на европейското
Любо Минчев е забелязал доста положителни неща в националния отбор за периода си това лято като помощник-треньор. "Най-хубавото е, че в състава бяха вкарани много млади играчи. Някои от тях досега са били само по лагери, не са попадали в състава, а ако са попадали, не са получавали достатъчно игрово време. А сега изведнъж те влизат и стават като основни състезатели – с игрово време от порядъка на 20-25 минути. Говоря за Златин Георгиев, Чавдар Костов, Иван Лилов, Сашо Янев. Те вече играят съществена роля. Другото видимо нещо тази година е, че физическата ни подготовка е доста по-добра. Играта в защита бе с по-голямо старание, най-вече от тези млади момчета, които играят с огромно желание. Това е първа година за този отбор и беше добра. Да, наистина не успяхме да се класираме за европейското чрез квалификациите. Изпуснахме възможността да победим вкъщи Грузия, а и в Полша бяхме близо до успеха, но не се получи“, коментира Минчев.
България все пак се класира за европейското догодина, след като броят на участниците бе увеличен от 16 на 24. "Очаквам, че втората година ще бъде още по-добра. Догодина също очаквам двамата братя Деян и Калоян Иванови да са по-силни и да покажат напълно възможностите си. Тази година те имаха здравословни проблеми, а контузиите и болестите винаги вадят играча от форма“, смята наставникът.


"ЛУКойл“ и "Левски“ пак ще са най-силни
Любо Минчев прогнозира, че през тази година първенството ще е оспорвано. За фаворити, естествено, специалистът посочи "ЛУКойл Академик“ и "Левски“. "Ясно е, че тези два отбора ще са над всички останали и като финансови възможности, а и като селекция. Но това, което ми направи силно впечатление, е, че всички отбори – "Ямбол“, "Рилски спортист“, "Черноморец“, "Балкан“, направиха добра селекция. Това е гаранция, че първенството ни ще бъде много оспорвано. Дори "Левски“ и "ЛУКойл“ няма като други години да побеждават безпроблемно. Не може един отбор да държи през цялата година върхова форма – има възходи и спадове. Миналата година също се забелязваше такава равностойност, тогава и Варна имаха добра селекция, добър баланс в отбора. Но тогава донякъде отстъпваха Бургас, Самоков и Ботевград. Имаше много изненади“, сподели треньорът.



Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: