Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Любо Минчев хвали отбора след контролата с кувейтците
Автор: Екип Varna24.bg 18:49 / 16.09.2010Коментари (0)447
© Bulgarianbasket.com
Баскетболният "Евроинс-Черно море“ постигна безпроблемен успех в първата си контрола преди началото на новия сезон. Младият тим на "моряците" разби кувейтския "Сулейбихат“ със 106:39. Новият наставник на тима Любомир Минчев даде възможност на всички състезатели да покажат на какво са способни и те оправдаха доверието му.
В началото на срещата отборите си размениха по една тройка, но веднага след това домакините от Варна поведоха и до края на срещата единствено увеличаваха аванса си. В средата на първата десетка резултатът вече беше 16:4, а след нейния край разликата стана повече от 20 точки – 32:8. "Черно море“ продължаваше да контролира играта до почивката, като разликата непрестанно растеше. След 20 минути игра тя достигна цели 35 точки – 51:16.
През второто полувреме темпото се запази, като младите варненци продължаваха да изпробват новите си стратегии в защита и нападение. Преднината им не спираше да расте, като след третата част те водеха с 58 точки – 83:25. Срещата бе доиграна от най-младите баскетболисти на "Черно море“, които се включиха силно и оформиха разгромното 106:39.
Най-резултатен за победителите беше Тихомир Желев с 15 точки, 6 откраднати топки, 5 асистенции и 4 борби. По 11 точки добавиха Станислав Цонков и Николай Колев. Всички в състава на тима влязоха в игра и записаха точки, а Пламен Алексиев не взе участие в мача заради лека травма. Останалите реализатори са Симеон Михайлов - 10, Симеон Илиев - 8, Васил Кьосев - 8, Ивайло Касабов - 8, Станислав Стоев - 6, Константин Колев - 9, Лъчезар Радев - 4, Сергей Цветков – 7, и Александър Янев - 9.

Задоволство от играта на своя тим като за първа контрола изрази старши треньорът на "Черно море“ Любомир Минчев. "Съперникът не е някаква кой знае каква класа, но въпреки това момчетата показаха старание и желание. Това е много хубаво за младите играчи. Видяхме къде сме силни и къде грешим – точно затова са контролите. Важното е поправим грешките и да работим върху играта си. По време на подготовката момчетата също се стараят. Всеки един треньор е доволен, когато вижда желание в играчите си, както е тук, при нас. Доволен съм от момчетата“, заяви Минчев.
В събота тимът му ще изиграе още една проверка с кувейтския съперник, а в понеделник срещу екзотичния отбор излизат юношите на "Черно море“.
За отсъствието на плеймейкъра Пламен Алексиев от състава Любомир Минчев обясни: "Пламен има малък проблем с адуктора. Не е нищо сериозно, но във вторник не тренира и предпочетохме да не го натоварваме, за да се възстанови нормално и проблемът да не се задълбочи."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: