Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Искат скорошно решение на казуса "Спартак"
Автор: Екип Varna24.bg 21:30 / 17.09.2010Коментари (0)659
© studiodechev.com
Ръководството на четвъртодивизионния ФК Тополи разпространи декларация до медиите днес. Ето какво пишат шефовете Лъчезар Радев и Веско Василев:

"В продължение на три месеца сме в центъра на вниманието на футболната общественост на Варна. Досега търпеливо изчаквахме нещата да си дойдат на мястото по естествен път, но с оглед на това, че все повече се задълбочава истерията, се чувстваме длъжни да се намесим. Това, че някои хора водят война със собствените си фенове, си е техен проблем, но ние няма да допуснем да се упражняват в риторика на наш гръб и да обиждат зрителите на село Тополи, които за разлика от мургавите свирачи на вувузели и от безумните лумпени са скромни, обективни и разбиращи от футбол хора.

Водени изцяло от желанието да осигурим на нашите привърженици повече футболни мачове и от възможността да се осъществи мечтата на тополчани да имат една модерна спортна база, тръгнахме на преговори с ръководството на сегашния ФК "Спартак 1918“ - "Инжстрой", но те намериха по-евтин начин да си регистрират клуба. Доколко това е редно да вземеш правата на клуб, завършил на второ място в "А“ регионална група, не е наш проблем, а на други инстанции. След това дойде ред на т.нар. отбор на феновете. Нашите искания отново бяха принципни и коректни. Оттам последваха политически, икономически и други интереси, които доведоха до сегашната непоносима ситуация, която по чудо досега се разминава без жертви. Учудващо за нас е бездействието на местната власт и ангажираните в този скандал политици, общественици и спортни деятели.

Само защото имаме глави на раменете си, не сме спрели досега участието на клуба в първенството, защото си даваме сметка, че това би довело до непредвидими последствия и човешки трагедии. Но тази истерия трябва да спре. Поставяме ултимативно към ръководството на двата отбора нашето искане в срок до 30 септември да намерят решение на този срамен за институцията "Спартак" казус. Готови сме с план, при който задължително с наше участие всички страни да бъдат в голяма степен удовлетворени. В противен случай нашата съвест ще е чиста, но други хора ще носят отговорността за последствията, за пропуснатата възможност всичко да приключи човешки и цивилизовано и да се върне "Спартак" там, където му е мястото".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: