Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Женският ФК Варна втори на турнира в памет на Христо Тошков
Автор: Екип Varna24.bg 23:14 / 19.09.2010Коментари (0)461
©
Футболен клуб "Варна“ остана на второ място в осмото издание на турнира за жени в памет на бившия кмет на морската столица Христо Тошков. Надпреварата се проведе в рамките на три дни на игрището на Техническия университет. В първия ден варненки разгромиха "Екомет“ (Пловдив) с 5:0 след хеттрик на Надежда Белчева, автогол и попадение на Искра Костова. В другата среща "Болярки“ (Велико Търново) надделя над "Берое“ (Стара Загора) с 1:0. Вторият мач на домакините бе съпътстван от куп драматични моменти. ФК "Варна“ поведе с 2:0 с голове на Искра Костова, но "Болярки“ обърна и спечели с 3:2. "Екомет“ пък надви "Берое“ с 2:1. В третия ден от състезанието великотърновки затвърдиха доброто си представяне с трети успех – 3:0 над "Екомет“, а "Варна“ и "Берое“ завъртяха 0:0.
За най-добър вратар в турнира бе определена Милена Атанасова от "Берое“, Ева Иванова ("Болярки“) стана най-полезен състезател, Иванка Димитрова ("Екомет“) е най-перспективната футболистка, а голмайстор на надпреварата стана Искра Костова. Тя имаше равен брой попадения със съотборничката си Надя Белчева, но заради повечето асистенции бе определена за реализатор номер 1.
"Получи се чудесен празник за женския футбол. Благодарение на общината успяхме да доведем някои от най-добрите български отбори. Турнирът бе перфектна тренировка преди стартиращото на 3 октомври женско първенство“, заяви за "Народно дело“ треньорката на ФК "Варна“ Елена Пеева.
На награждаването присъстваха Благой Калфов и Петър Петров от зоналния съвет на БФС, както и Георги Арнаудов от спортния отдел на общината. Освен купите всички отбори получиха и по две футболни топки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: