Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Тодор Славов с нов автомобил и нов навигатор на рали Стари столици
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 22.09.2010Коментари (0)387
©
Единственият български пилот през тази година в Световния рали шампионат (WRC) Тодор Славов ще зарадва своите многобройни почитатели с участие в поредния кръг от Българския рали шампионат – рали "Стари Столици". Състезанието, което е едно от най-старите в нашата страна, ще се проведе в петък и събота в околностите на Шумен и Велики Преслав.
Любопитен факт около участието на Тодор Славов е, че той ще стартира с нов автомобил и нов навигатор. Състезателят на "Булбет Рали Тийм" ще направи първите си километри с Опел Кадет от група Х3, а навигатор ще му бъде друг пилот на варненския отбор – Деян Енчев.
"Отдавна замисляхме подобно участие заедно с Деян. Искаме да се реваншираме и на нашите почитатели, заради пропуснатото от нас рали "Сливен". "Стари Столици" е спринтово състезание и не натоварва финансово участващите, затова решихме да направим този експеримент. Ще караме, за да поддържаме форма и да зарадваме хората, които ни подкрепят" – разкри подробности за предстоящия си старт 26-годишният варненец.
Междувременно продължават проблемите на "Булбет Рали Тийм" с осигуряването на средства за участието на Тодор Славов и Добромир Филипов в последните два кръга от Световния рали шампионат за младежи (J-WRC). Въпреки отличните резултати и временната пета позиция в генералното класиране, състезанията във Франция и Испания са под голям въпрос за единствените български представители в най-престижния рали шампионат.
"Състезанието във Франция е точно една седмица след рали "Стари Столици". Все още нямаме осигурени средства за там – дори не сме платили и таксата за участие. Разочаровани сме, защото постигаме добри резултати, борим се с доста по-силни екипи и мисля, че представяме достойно България, но не намираме нужната подкрепа. С оглед на класирането все още имаме шансове да влезем в призовата тройка в края на годината, но едно пропуснато състезание означава дисквалификация от шампионата" – сподели Тодор Славов.
Тодор Славов и Добромир Филипов са един от малкото екипажи в J-WRC, който е завършил и трите състезания, в които е участвал. В тях той е записал едно трето, едно четвърто и едно седмо място, и с актив от 33 точки заема петото място в генералното класиране на шампионата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: