Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Световният ски елит е в Банско - там, където Световната купа е у дома си
Автор: Ливия Кукова 19:09 / 09.02.2024Коментари (0)429
© Община Банско
На централния площад в Банско се проведе официалната церемония за откриване на спортното събитие на България за 2024 година – Световното първенство по алпийски ски за мъже, съобщават от общината. 

На 10 и 11 февруари, на писта Томба  ще се състезават най-добрите скиори на планетата в дисциплините слалом и гигантски слалом, а чрез телевизионните излъчвания на стартовете Банско ще "влезе“ в домовете на над 500 милиона зрители от цял свят.

От сезон 2007/08 Банско е домакин на осем събития от календара на Световната купа по алпийски ски на ФИС, включително четири състезания за жени и четири за мъже в различни ски дисциплини.

Банско успешно организира три състезания от Световната купа на FIS по сноуборд и бе удостоен с честта да бъде домакин на Световното първенство по алпийски дисциплини на FIS за юноши през 2021 г. Банско допълнително затвърди репутацията си, като успешно домакинства на Световното първенство по сноуборд за юноши на FIS през март 2023 г.

Перфектната организация на състезания от такъв ранг  е атестатът FIS да повери на Банско организирането на най-зрелищното събитие в алпийските ски – световната купа за мъже. А слоганът - "Банско, където Световната купа се чувства у дома си“ изрази с няколко думи мнението на състезатели, организатори, домакини и зрители.

Кметът Стойчо Баненски посрещна на сцената в центъра на Банско официалните гости на откриването Зарица Динкова, министър на туризма,  Димитър Илиев, министър на младежта и спорта,  Цеко Минев – член на Съвета на Международната федерация по ски и президент на Българската федерация по ски,  Мая Христоскова  - изпълнителен директор на Юлен АД, и Христо Стоичков – почетен гражданин на Банско.

Кметът на Банско пожела на скиори, треньори, организатори и ръководители достойно представяне в стартовете.

Състезанията по ски са празник на младостта, спорта, здравето и общуването с природата. Така е вече цял век!

Тази година, точно през месец февруари, и точно тук – в Банско, отбелязваме два вековни юбилея -100-годишнина на Международната федерация по ски и 100-годишнина от създаването на Българската федерация по ски, емоционално обяви  Баненски, придавайки на събитието още по-тържествена окраска.

За веселото и празнично настроение на състезатели, многобройните гости и жителите на Банско допринесоха Кулинарният театър на Ути Бъчваров и фолклорната феерия от песните на Николина Чакърдъкова и танците на Неврокопския ансамбъл.

Още по темата: общо новини по темата: 31
22.03.2024
23.12.2023
18.11.2023
24.02.2023
17.02.2023
01.02.2023
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: