Григор Димитров срещу корав италианец на старта на силния турнир в Ротердам

Автор: Георги Куситасев
Коментари (0)
08:43 / 10.02.2024
569
Григор Димитров е полуфиналист в турнира в зала на твърд корт в Марсилия, но следващата седмица най-добрият ни тенисист ще играе на два пъти по-силния - "ABN AMRO Open" който се провежда в Ротердам, Нидерландия.

На старта на надпреварата българинът ще срещне коравия италианец Лоренцо Сонего, който номер 46 в света в момента. Двамата не са играли официални мачове до момента.

Димитров е поставен под номер 6 в основната схема, а във втори кръг ще срещне спечелилия измежду унгареца Фабиан Марожан или квалификант.

13-ият в света е в половина с 3-ия поставен Холгер Руне, когото победи на финала в Бризбън, Австралия в началото на годината. Двамата могат да се срещнат на четвъртфинал.

Евентуален полуфинал за Димитров може да означава нов дуел с неговия добър приятел Андрей Рубльов от Русия. Петият в света е 2-и в схемата.

Водач в турнира е миналогодишният финалист в надпреварата и настоящ победител от Откритото първенство на Австралия - Яник Синер от Италия.

С него Димитров може да се срещне евентуално на финала.

Шампионът от миналогодишното издание на турнира в Ротердам - Даниил Медведев от Русия се оттегли от турнира.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).