Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Денков и Габриел се срещнаха с Дейвид Камерън, ето какво обсъдиха
Автор: Алена Соколчева 11:43 / 14.02.2024Коментари (0)1459
©
Общо дело е да помогнем на Украйна, а Русия да не спечели тази война. Това заяви премиерът Николай Денков след среща между него, вицепремиера Мария Габриел и британския външен министър Дейвид Камерън в Министерския съвет днес.

По думите на Денков е била обсъдена ролята на войната в Украйна и помощта, която трябва да осигурят всички "Споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа, това не е национален въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа на световната сцена за следващите може би десетилетия", допълни той.

"Знаете, че потърпевши сме и ние. Не толкова от гледна точка на количеството мигранти, които имаме в България, отколкото от това, че в известен смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от големите европейски държави. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде намерено само с общоевропейски усилия, като в европейския контекст включвам и Великобритания като държава, която има огромно значение по отношение на борбата с миграцията, така и по отношение на натрупания опит", продължи относно миграцията, която Денков определи като "проблем от най-високо ниво за Европа".

"Дейвид Камерън е човек с огромен опит и поглед в дълбочина на политически процеси и на световната сцена, и в Европа, и на Балканския полуостров в частност. Обмяната на мнения и на идеи за това как да се справим с предизвикателствата заедно е изключително полезна за нас като екип и би могла да има дългосрочни последици по отношение на някои от идеите, които обменихме", подчерта пермиерът. 

"Благодаря за гостоприемството. Радвам се, че отново съм в България. Тя е важен партньор на Обединеното кралство. Проведохме важни разговори по отношение на Украйна. Путин трябва да види, че е сбъркал. България показва своята солидарност, както Великобритания и много други държави", подчерта от своя страна пък британският външен министър Дейвид Камерън.

"Имаме икономически, военни и дипломатически възможности. Единственото необходимо сега е политическа воля от страна на държавите, които подкрепят Украйна. Поздравления, че се отказвате от руския нефт и газ. Дезинформацията, идваща от Русия, засяга всички държави. Миграцията е тема, която се използва, за да се настройват гласоподавателите против", каза още той.

"Срещата ни бе добра възможност да укрепим стратегическото сътрудничество в ключови сфери. Откроявам факта, че България и Обединеното кралство са стратегически съюзници в НАТО, заедно търсим решения на глобални предизвикателства. Днес основни теми в разговора ни бяха теми от нашия двустранен евроатлантически дневен ред", каза пък вицепремиерът Мария Габриел.



Още по темата: общо новини по темата: 4521
01.04.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
09.03.2024 »
предишна страница [ 1/754 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: